2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Belföld

A migránsvízum fenyegetés a kontinens biztonságára

A demokrácia szabályainak mond ellent a migránsvízumok újraszavazása – jelentette ki Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely emlékeztetett: egyszer már elutasították ezt a javaslatot, azonban érdemi változtatás nélkül látszatmódosításokkal, ismét a testület elé viszik az ügyet. Gulyás Gergely hangsúlyozta, a migránsvízum esetleges bevezetése veszélyes a kontinens biztonságára nézve.

  • A migránsvízum fenyegetés a kontinens biztonságára

Migránsok a balkáni útvonalon, úton az uniós tagországok felé – többek között nekik is segítene az az új pénzügyi alap, aminek a létrehozásáról az Európa Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi, röviden LIBE szakbizottsága tárgyalt a héten.

„Az Európába érkezőket megfelelően kell fogadni, segítséget kell nyújtani nekik, illetve joguk van a hatékony menedékjogi eljáráshoz” – állítja a bizottsági dokumentum.

A máltai szociáldemokrata képviselő szerint a 2015-ös migrációs hullámmal kiderült, hogy az unió menekültügyi rendszerének súlyos hiányossági vannak, ezért egy olyan pénzügyi alapot hoznának létre, ami arra szolgálna hogy az Európába érkezőket megfelelően fogadhassák, vagy szükség esetén visszaküldhessék őket hazájukba.

Miriam Dalli európai parlamenti képviselő, Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségétől azt állítja: ahogy a dolgok most állnak nincs elég biztonságos útvonal, amely kiválthatná a segítségre szorulók szokásos, de veszélyes útvonalait. Éppen ezért a tagállamokat arra kérem, hogy olyan megoldásokon gondolkodjanak el, amelyek gazdasági és társadalmi szempontból is megfelelőek. A jól működő rendszerhez persze szükséges egy olyan hazaküldési rendszer, amely egyszerre hatékony és humánus.

Az Európai Parlament bizottsága arról is tárgyalt, hogy ismét megszavaztatnák – az egyszer már elvetett – migráns vízum bevezetését, ami a bevándorlókat arra jogosítaná fel, hogy a közösségen kívüli külképviseleteken is beadhassák menedékkérelmüket.

Érdemi változtatások nélkül, látszatmódosításokkal ismét az EP elé viszik – mondta a miniszter korábban. A kormány szerint elfogadhatatlan hogy az Európai Parlament ismét szavazni fog a migrációs vízumról, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az eljárást antidemokratikusnak nevezte.

Úgy tűnik, mintha addig próbálkozna az EP a migrációs vízum elfogadtatásával, amíg az EP képviselők a migrációs támogatók szerint helyes választ el nem találják. Szerintünk ez a demokrácia alapvető szabályainak mond ellen. Ráadásul veszélyes Európára, veszélyes Magyarországra nézve – tette hozzá.

A Fidesz szerint az Európai Parlament szélsőségesen bevándorláspárti LIBE bizottsága egymás után gyártja azokat a javaslatokat, amelyek a migrációt segítenék. Halász János megerősítette, hogy a kormánypártok a bizottság legújabb javaslatait is elutasítják.

A mostani brüsszeli vezetés minden lépése arról szól, hogy még több migráns engedjenek be Európába és még több hatalmat akarnak maguknak. Úgy van ez, ahogy a Soros-tervben e lett írva. Úgy látszik hogy még az EP válaszát előtt tető alá akarják hozni ezeket a megállapodásokat, bebetonozva ezeket az EU működésébe – nyilatkozta a Fidesz frakciószóvivője.  A 10 milliárd eurós menekültügyi alap létrehozásáról és a humanitárius vízumról a LIBE bizottság decemberi ülésén szavaz majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!