2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

A Mandiner megnevezett egy másik ügyvédet is, aki a nyomozók látóterébe került a hídpénz-botrányban

Vig Mór mellett egy másik ügyvéd is érintett lehetett a Lánchíd felújítása körüli üzelmekben, írta meg a Mandiner.

  • A Mandiner megnevezett egy másik ügyvédet is, aki a nyomozók látóterébe került a hídpénz-botrányban

Tovább gyűrűzik a hídpénz botrány. A Mandiner információi szerint Vig Mór mellett egy Hegedűs Dániel nevű másik ügyvéd is hatalmas készpénzösszegeket vett föl az A-Híd Zrt. által a Sunstrike Hungary Kft. számlájára utalt pénzekből. A Hegedűs által fölvett 500 millió forinttal így már közel 1,5 milliárdra rúg az az összeg, amihez hozzá jutottak az ügyben érintettek. Azt azonban továbbra sem tudni, miért kellhetett a Lánchíd felújításán dolgozó A- Híd Zrt-nek ekkora összeget készpénzre váltania.

Karácsony Gergely eddigi védekezése összeomlani látszik az új fejlemények tükrében. Az eddig ismert 900 millió forinton felül további 500 millió forintot vett föl készpénzben egy Hegedűs Dániel nevű ügyvéd abból a mintegy másfél milliárd forintból, amit a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. utalt át a számlagyáras exügyvéd, Vig Mór cége, a Sunstrike Hungary Kft. számlájára.

Ismert, hogy 2023 novemberében több, mint harminc helyszínre is nagy erőkkel szálltak ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei, és elfogták az Amnesty International Magyarország vezetőjének, Vig Dávidnak a testvérét, Vig Mórt, aki a gyanú szerint egy többszáz millió forintos számlagyárat működtetett. Lapunk most megtudta, a rajtaütésekről készült videón látható egyik másik helyszínen azt Hegedűs Dávid ügyvédet fogta el a hatóság, aki szintén érintett lehetett a bűncselekményekben.

Másfél hónappal később, 2024 január 11-én a Mandiner írta meg, hogy a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt-nél is kutathattak a NAV nyomozói Vig Mórék elfogásakor. Ennek az értesülésnek a jelentősége akkor nőtt meg igazán, amikor nem sokkal később az ATV pedig már azt derítette ki , hogy az A-Híd Zrt. két év alatt közel másfél milliárd forintot utalt Vig Mór cége, a Sunstrike Hungary Kft. számlájára, amelyből a férfi mintegy 900 millió forintot továbbított a saját magán- illetve ügyvédi letéti száláira, és készpénzben fölvette.

Ezek az utalások A-Híd Zrt. számlájáról 2020. novembere és 2022. júliusa között történtek, és az ATV információi szerint Vig Mór általában már rögtön az utalások napján készpénzre váltotta a beérkező összegeket. Lapunk Hegedűs Dániel köreiből úgy értesült, az ő közreműködésére azután került sor, hogy a korábban több bűncselekményben is érintett Vig Mórt eltiltották ügyvédi praxisa gyakorlásától. 

Ekkor vonták be Hegedűst az ügyletekbe, aki a saját ügyvédi letéti számlájára utalta a Sunstrike Hungary Kft-hez érkező összegeket, és további mintegy 500 millió forintot fölvett készpénzben. Minderre 2022 március vége, és 2022 július közepe között került sor. 

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!