2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

A magyar kormány példamutatóan alkalmazza a 2011-ben elfogadott uniós romastratégiát

A magyar kormány példamutatóan alkalmazza a 2011-ben, a magyar soros elnökség alatt elfogadott uniós roma stratégiát. A hátrányos régiók fejlesztésre és a romák felzárkóztatására kidolgozott programot azonban az Európai Bizottságnak és a parlamentnek keményebben kell számonkérnie más tagállamokon. Több uniós ország ugyanis nem él a romastratégia kínálta lehetőségekkel, és a sikeres magyar példákat sem ismerik - mondta Járóka Lívia az Európai Parlamentben megrendezett roma konferencián.

  • A magyar kormány példamutatóan alkalmazza a 2011-ben elfogadott uniós romastratégiát

"Míg ők arról panaszkodnak, hogy lemorzsolódnak a gyerekek, nálunk három éves kortól kötelező az óvoda. Egyedülálló az Európai Unióban és máris óriási eredményei vannak. Most látjuk, hogy az akkori három évesek már hét évesek, és látjuk, hogy az iskolában egy sokkal sikeresebb kezdéssel tudnak indulni" - fogalmazott az EP-képviselő.

"Ugyanilyen nálunk a CSOK, ami hozzásegített rengeteg családot ahhoz, hogy normális lakásban élhessen. Ugyanilyen volt nálunk a közmunka, amit nagyon gyorsan fel lehetett váltani arra, hogy ma már a versenyszférában dolgozik a legtöbb magyarországi cigány" - tette hozzá Járóka Lívia.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!