2019. október 19.,
szombat, Nándor napja

A liberálisok egyetértenek a Momentummal

Hír TV

2019. szeptember 18., szerda 17:01

Jó ötletnek tartja a Liberális Párta Momentum javaslatát, miszerint extra pénzt kellene fizetnie Magyarországnak, ha nem fogad be migránsokat. A Kereszténydemokrata Néppárt szerint ebből is látszik, hogy az ellenzék bevándorláspárti és a brüsszeli érdekeket próbálják Magyarországon képviselni.

Extra pénzt kellene fizetnie Magyarországnak, ha nem fogad be migránsokat- Ezt a Momentum elnöke mondta a Hír TV kérdésére még hétfőn. Az ellenzéki pártok többsége nem támogatja Fekete-Győr András javaslatát. A Liberálisok viszont igen.  

A Jobbik országgyűlési képviselője érdemben nem reagált Fekete-Győr javaslatára. Nunkovics Tibor viszont világossá tette pártja álláspontját a bevándorlás kérdésében.

Mi semmilyen szinten nem szeretnénk gazdasági menekülteket befogadni az országba. 

-mondta Nunkovics Tibor.

A jobbikhoz hasonlóan a szocialisták is kibújtak a válaszadás alól.

A Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerint nem újdonság, hogy az ellenzék bevándorláspárti.

Nem újdonság az sem, hogy Brüsszel érdekeket próbálják Magyarországon képviselni. Ők pontosan azokat az utasításokat hajtják végre, amit Brüsszelből kapnak, hogy a kvótát át erőltessek. És szembe mennek a magyar emberek többségének akaratával, akik többször kinyilvánították, hogy nem szeretnének kötelező kvótát és ezt a nemzeti hatáskörben lévő kérdést nem szeretnék Brüsszel kezébe utalni. Éppen ezért az is elfogadhatatlan, hogyha ennek kapcsán pénzügyi büntetést emleget Fekete-Győr András.

- nyilatkozta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc hozzátette, hogy nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait. Mint mondta, a kormány elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, és ahogy eddig, úgy ezután is mindent megtesz annak bevezetése ellen. A frakciószóvivő arról is beszélt, hogy az európai uniós határvédelmi ügynökség szerint minden Európába tartó útvonalon emelkedik az illegális bevándorlók száma.

Hír TV