2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

A herceg - Esterházy Pál

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A legújabb kormányzati bejelentések - Kormányinfó a Hír TV-n

A Magyarországnak járó uniós pénzekkel kapcsolatos brüsszeli bejelentést követően a szerdai kormányülést követő Kormányinfót mutatjuk. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Navracsics Tibor témáért felelős tárcavezető és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentéseit közvetítjük.

  • A legújabb kormányzati bejelentések - Kormányinfó a Hír TV-n

A magyar nemzeti terv a legkiválóbbak között van

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azt mondta, hogy az EB döntése nem okozott meglepetést. Közölte, hogy az újjáépítési terv magyar részét elfogadásra ajánlja a bizottság, és ez egy nagy eredmény. A magyar nemzeti terv a legkiválóbbak között van - tette hozzá. Több mint másféléven keresztül folyt a nemzeti terv elfogadása, és ennek most meglett a gyümölcs.  

Navracsics: Ez nem újdonság

Bíznak abban, hogy az Európai Bizottság mostani döntése megnyitja a lehetőséget a kohéziós pénzekről is a megállapodást. A felfüggesztésről azt mondta, hogy ez nem jelent újdonságot. Abban bízik, hogy a következő időszak vállalásait teljesíti a kormány, és meg tudják győzni a bizottságot és a tanácsot, hogy a felfüggesztést nem kell fenntartani - mondta a miniszter. 

Teljesítjük a vállalásokat

Navracsics kérdésre elmondta, hogy nyitottak az ésszerrű kompromisszumra a kormány elveinek a feladása nélkül. Pontosan teljesítjük, amit vállaltunk - tette hozzá.Végig arra koncentráltunk, hogy politikamentesen kössünk megállapodást. 

Az Európai Parlament nyomása alatt áll a bizottság

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, hogy a kondicionalitási eljárást egyelőre nem zárta le a bizottság. A bizottság nem méltányolta az Országgyűlés döntéseit a kondicionalitási eljárást illetően, valamint az EP nyomása alatt áll - mondta a miniszter. Az, hogy az EP-ben ilyen hangulat kialakult, az a baloldlai képviselők felelőssége, a magatartásuk nem elfogadható - mondta Gulyás. 

Középpontban a rezsicsökkentés

A kormánynak ennek a pénznek a többszöröséről kell gondoskodnia a rezsicsökkentés fenntartása érdekében, mint amennyit most elérhet az ország - mondta az Origo kérdésére Gulyás. 2023 második felében érkezhet több uniós pénz az országba - tette hozzá.  

Nem lesz rendkívüli ülés

Navracsics Tibor az Origo kérdésére elmondta, hogy az Országgyűlésnek nem kell rendkívüli ülést tartania a jövőbeli feltételek teljesítése érdekében.   

Ne csökkenjen a bizalom

Navracsics Tibor kérdésre elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak továbbra is az Európai Bizottsággal, hogy ne csökkenjen a bizalom a két fél között.Azért, mert a Bizottság az utóbbi időben inkább az újságírókkal közli először az álláspontját és utána a magyar kormánnyal, attól még folytatódnak a jövőben is az egyeztetések.

Ekkor emelkedhet a tanárok bére több mint 20 százalékkal

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, olyan nagyságrendű törvényalkotásra nincs szükség, mint ami eddig volt a tárgyalás miatt.Ha rendben érkeznek a pénzek, akkor már januártól több mint 20 százalékkal emelhetik a tanárok bérét, de ez a bizottságon múlik. 

Nyílt magyargyűlölet

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az Európai Parlamentben a képviselők egy részénél nyílt magyargyűlölet van. Egyes ügyekben ez játszhat szerepet, amikor a bizottság szigorúbban jár el.

Nem kapcsolunk össze különféle ügyeket

Az egész EU működése azon alapszik, hogy különféle ügyeket nem kapcsolunk össze - mondta kérdésre Gulyás.

Navracsics: Ebben bízunk

Abban bízunk, ha március végéig teljesítjük a vállalt dolgokat, akkor az Európai Bizottság is azt fogja mondani, hogy felfüggeszti az operatív programban befagyasztott forrásokat - mondta kérdésre Navracsics Tibor.  

Gulyás: Minden határt átlépett a baloldal

A baloldal minden határt átlépett az elmúlt hónapokban. Miközben hatmillió forintot keresnek a baloldali képviselők, addig azért küzdenek, hogy ne kapjanak fizetésemelést a tanárok - mondta kérdésre Gulyás. Az Európai Parlament célja, hogy foglyul ejtse a bizottságot - tette hozzá.  

A magyar baloldal jóval befolyásosabb Brüsszelben

Mindenre érzékenyen reagál a forint árfolyama, de leginkább a háborúval kapcsolatos brüsszeli elhibázott lépésekre - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az, hogy ez a megállapodás még nem jött létre abban a magyar baloldalnak lényeges szerepe van.A magyar baloldal befolyása internacionalista jellegéből adódóan sokkal nagyobb befolyással bír Brüsszelben, mint a magyar választók között.

Feszített időszak jön

Feszített idejű beruházási időszak jön - mondta kérdésre Navracsics. A bizottság is megegyezésre törekszik, és jól működtünk együtt, és a miniszter reméli, hogy ez a jövőben is megmarad.  

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - Egyensúlytorna az egészségünkért

Napindító - Egyensúlytorna az egészségünkért

Mozogni idősebb korban is szükséges, a preventív szenior torna 50 év felett szinte kötelező! Sokan nem gondolnak bele hogy az idősebb korban végzett testmozgás jóval nagyobb változást hoz életminőségünkben, mint a fiatalok esetében. Vendégünk volt Kovács Krisztián senior tréner.
Napindító – Az örök fiatalság titka

Napindító – Az örök fiatalság titka

A Gold zumbát kifejezetten a túlsúlyosoknak, illetve az idősebb korosztályba tartózóknak, egészségükben sérülteknek állították össze! Riporterünk Farkasné Erzsébet egy óráját látogatta meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Haderőreform és innováció

Napindító - Haderőreform és innováció

A Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program a Magyar Honvédség haderőfejlesztési programja, amely azt tűzi ki célul, hogy a Honvédség a régió egyik legkorszerűbb hadereje legyen 2026-ra. Vendégünk volt Porkoláb Imre dandártábornok.
Az időjárásról mindenkinek

Az időjárásról mindenkinek

Alapvetően napos, de hideg idő várható, csapadékra nem kell számítani. A csúcshőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. További részletek kollégánktól, Solti Szabinától.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!