2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A színésznő 17:30

Belföld

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Az államtitkár hozzátette: éppen ezért a gyermekvédelmi törvényt több ponton is kiegészítik, hogy még szélesebb körű legyen a gyermekek védelme. A törvény szigorításáról várhatóan nyárig dönt a kormány.

  • A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

Az egész országot sokkolta a Krúdy Általános Iskola pedagógiai asszisztensének botránya. A középkorú LMBTQ- aktivista azzal büszkélkedett, hogy egy 15 éves fiú a szeretője.

Nem sokkal később derült ki, hogy az LMP volt politikusa, K. Gábor súlyos szexuális bűncselekményt követhetett el egy 13 éves fiú ellen.

Rétvári Bence szerint ezek az esetek is arra világítanak rá, hogy meg kell erősíteni a gyermekek védelmét.

Az államtitkár hozzátette, hogy a törvényt több ponton is ki fogják egészíteni, hogy még szélesebb körű legyen a gyermekek védelme.

Az elsődleges szigorítás a szexuális kapcsolatba való beleegyezési korhatár megemelése kellene, hogy legyen. Ez Magyarországon jelenleg a 14. életév betöltését jelenti - jelentette ki Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója.

A gyermekvédelmi törvény szigorítása a következő hónapokban várható – válaszolta a HírTV kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a szigorításban - pártállástól függetlenül - mindenki támogatására számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Propagandaháború indult Magyarország ellen az Európai Parlamentben. A képviselők egy csoportja elkötelezett abban, hogy megalázza a magyar kormányt. Erről beszélt Frank Füredi a HírTV-nek a csütörtökön elfogadott magyarellenes határozatról, amely elvenné Magyarországtól a 2024-es uniós elnökséget.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!