2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A kutyatartók csupán ötöde szállítja szabályosan a kutyáját az autóban

A magyar kutyatartók csupán egyötöde szállítja szabályosan házi kedvencét az autójában. Ez derült ki egy hazai biztosító által készített reprezentatív felmérésből. Az Országos Rendőr Főkapitányság baleset megelőzési főosztálya ezért arra hívja fel a figyelmet, hogy a szabálytalanul utazó háziállat akár komoly baleseti forrás is lehet.

  • A kutyatartók csupán ötöde szállítja szabályosan a kutyáját az autóban

Ez történik a négylábúval, ha szabálytalanul, rögzítés nélkül utazik együtt a családdal. A KRESZ rakományként értelmezi a házi állatot, és előírja, hogy csak rögzítve szállítható, például a csomagtartóban elhelyezett boxban.

A kutyus maga egy tehetetlen tárgyként az autóban úgy viselkedik, és ő is okozhat sérülést akár a saját gazdájával szemben is okozhat egy olyan sérülést, amitől a gazdi ettől halhat akár meg

- mondta Juhász Zoltán, a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének mentésirányító igazgatója. 

Magyarországon minden második család tart kutyát, közülük több mint a fele rendszeres időközönként szállítja is autójában a négylábút. De csupán egyötödük teszi ezt szabályosan.

Ez nem egy legfőbb baleseti ok, hogy az állatokat szabálytalanul szállítjuk, de azért néha-néha előfordul egy-egy olyan anyagi káros, vagy személyi sérüléses közúti baleset, ami arra vezethető vissza, hogy az állat nem volt megfelelően szállítva

- fogalmazott Tokodi Panna, az ORFK Közlekedésrendészeti főosztályának rendőr főhadnagya. 

A házi állatok rögzítés nélküli szállítása szabálysértés, amely akár pénzbírsággal is sújtható.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!