2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A közösségi médiában is gyenge a baloldal

A baloldal az interneten sem tudja felvenni a versenyt Orbán Viktorral, mivel a vezető politikusaik közösségi oldalait vizsgálva azt láthatjuk, hogy Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, valamint Karácsony Gergely bejegyzései jóval kevesebb emberhez jutnak el, mint a miniszterelnök által megosztott tartalmak.

  • A közösségi médiában is gyenge a baloldal

Hiába hangoztatja rögeszmésen hetek óta a közösségi oldalain Gyurcsány Ferenc, hogy készülnek: kevesen kíváncsiak a Demokratikus Koalíció elnökének bejegyzéseire. Mint ismert, a baloldal vezére aktívan hirdeti a Facebook-oldalán, hogy ismét hatalomra akarnak kerülni, ám úgy tűnik, hogy ez a kommunikáció nem találkozik a választói akarattal.

Erre a legújabb példa a baloldal bukott miniszterelnökének a tegnapi bejegyzése, amire reagálva alig pár ezren fejezték ki egyetértésüket – tehát a harcias retorika egyelőre nem kifizetődő. Szintén gyengén teljesített Gyurcsány, amikor múlt csütörtökön verses formában tudatta a követőivel, hogy ideje a cselekvésnek. Ennek a bejegyzésnek közel egy hét után mindössze 4500 lájkja van.

Azonban ennél is van lejjebb: egy másik múlt heti bejegyzését – amelyben Orbán Viktort okolta a jelenlegi gazdasági helyzetért – mindössze 604-en kedvelték. Megjegyzendő, hogy először egy július 9-i bejegyzésben utalt arra Gyurcsány, hogy készülnek, az azóta eltelt közel két hónap során pedig ez a bejegyzés sem tett szert nagy népszerűségre, ugyanis alig több mint 5800-an kedvelték. Egyébként 

Gyurcsány a közösségi médiában hosszú ideje képtelen elmozdulni erről a pontról, mivel jellemzően 4-5 ezren reagálnak egy-egy Facebook-bejegyzésére.

Szintén kevesen kíváncsiak Márki-Zay Péternek az online megjelenésére is. A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltjének a legutóbbi Facebook-bejegyzésére, amelyben az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz beérkező pénzadományokkal foglalkozott, kevesebb mint ezer reakció érkezett. Végignézve a hódmezővásárhelyi polgármester Facebook-oldalát, hasonlóan gyenge számokkal találkozhatunk: a napokkal ezelőtti megosztásait is egy-két ezren kedvelik.

Az önmagát korábban politikai nagyvadnak nevező Karácsony Gergely sem teljesít jól a Facebookon, mivel Budapest főpolgármesterének a közösségi oldalán hasonló vérszegény a látogatottság és az interakciók száma, mint Márki-Zay Péter esetében. A baloldali városvezető minapi bejegyzései nagyjából ezer reakciót váltottak ki, a néhány nappal korábbi megosztásai pedig szintén rosszul teljesítenek.

Erre jó példa, hogy azt a posztot, amelyben a fővárosi önkormányzat által bevezetett rezsitámogatás részleteit mutatja be, alig ezren kedvelték.

A baloldal vezető politikusaival szemben Orbán Viktornak a Facebook-profilján az ellenkezőjét tapasztalhatjuk, mivel megosztásaira rendre több tízezren pozitívan jeleznek vissza.

A kormányfő a szabadságáról visszatérve, szeptember elsején jelentkezett újra a közösségi oldalán, amire 62 ezren reagáltak. Kiemelendő, hogy a múlt héten a miniszterelnök Facebook-oldalán a legkevesebb reakciót összegyűjtő bejegyzés is több mint hatezer embernek tetszett, ami több, mint amennyi a baloldali politikusok átlagos bejegyzéseire érkezik.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!