2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

A közös cél érdekében lépett vissza Szabadai Tüttő javára

A közös cél érdekében lépett vissza az MSZP-s Tüttő Kata javára a liberális Szabadai Viktor - erről maga a politikus beszélt híradónknak. Szabadai júliusban még azt mondta, hogy nem tartja jó ötletnek Tüttő indulását a belvárosban, most azonban úgy fogalmazott: tisztázták a helyzetet, és a szocialista politikus jó vezetője lenne a kerületnek.

Legyen Tüttő Kata az V. kerület polgármestere - így kampányolt a Liberálisok budapesti elnöke közösségi oldalán a szocialista politikus mellett pár nappal ezelőtt. Szabadai Viktor az írta: végül jó megállapodást kötöttek egymással, és az volt a cél, hogy a liberális választóknak minél erősebb képviseletet biztosítsanak a fővárosban.

Szabadainak júliusban azonban még más véleménye volt az MSZP-s politikusról. Akkor úgy vélte: a baloldali pártok részéről rossz ötlet volt, hogy Tüttő Katát indítják polgármester-jelöltnek a belvárosban.

"Nem tartom jó ötletnek Tüttő Kata itteni indítását a szocialista párt részéről, én azt gondolom hogy ezt a súlyos politikai hiba, mindenki érti, hogy miért, én ezt neki is elmondtam, én azt gondolom hogy lett volna 22 másik kerület, ahol ő elindulhatott volna 12. kerületi képviselőként hogyha már kerületet akart váltani, szerintem itt indulnia neki nem jó"

- mondta Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke.

"Nagyon örülök, hogy Tüttő Kata lesz a belváros új polgármestere"

- nyilatkozott Karácsony Gergely. 

Az ellenzéki pártok végül csütörtökön bejelentették: Szabadai Viktor visszalépett és beállt Tüttő Kata mögé.

Bár már több hónapja készült az őszi megmérettetésre, de a közös cél érdekében döntött a visszalépés mellett - jelentette ki a politikus. Szabadai híradónk kérdésére azt mondta: júliusban még nem volt világos, hogy miért Tüttő indul az V. kerületben, de ahogy fogalmazott: azóta tisztázták a helyzetet.

"Én ezt gondolom, hogy sikerült ezeket a dolgokat tisztázni, nagyon sok hosszú beszélgetésen vagyunk túl, engem meggyőzött arról hogy ő jó polgármestere lesz az V. kerületnek, felkészült, valójában jó programmal állt elő, én sok mindenben tudtam ebben azonosulni, ezért gondoltam azt, hogy nekünk egy oldalon van a helyünk, nekünk egy csapatban kell most lennünk, hogy elérjük azokat a célokat, amiket majdhogynem közösen tűztünk ki"

- fogalmazott Szabadai Viktor.

A liberális politikus végül a polgármesteri szék helyett önkormányzati képviselőségért küzd majd ősszel az V. kerületben.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!