2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

A kormányt támadja Vadai Ágnes koronavírus-ügyben

2020. március 3., kedd 13:41

„Az ellenzék irányítóereje a közös győzelem érdekében történő összefogás” – jelentette ki Vadai Ágnes az ATV Start című műsorában, hozzátéve, hogy bár nyilvánvalóan szeretnének a legnagyobb ellenzéki párt lenni. Úgy fogalmazott: „felelősséggel jár, hogy mi vagyunk a legnagyobb párt, de nem vagyunk vezető erő és az, hogy ebből aztán kormányzás legyen az csak közösen megy” - olvasható a mandiner.hu-n.

Vadai az átlépett vagy átcsábított szocialista polgármesterekkel kapcsolatban azt mondta: „az szerintem egy természetes dolog, hogy egy párt nem akar kicsi maradni”. Szerinte egy olyan párt, amely az EP-választáson a legtöbb mandátumot szerezte az ellenzék közül, majd növelte képviselői számát az önkormányzati választásokon is, az mások számára is vonzóvá válhat. Úgy fogalmazott:

„senkinek nem tartunk pisztolyt a fejéhez, hogy be kell lépni a Demokratikus Koalícióba”.

Vadai Ágnes a koronavírusról is beszélt. Szerinte nincs világos forgatókönyv a helyzetre. Úgy fogalmazott:

„nem kaptak az állampolgárok konkrét felvilágosítást arról, hogy pontosan mi a helyzet”

és szerinte ezt mutatja a boltokban megindult nagy felvásárlási láz is. Úgy vélte, hogy a napi két sajtótájékoztató az ügyben kevés és szerinte a háziorvosok sem kaptak elegendő információt. Úgy vélte, hogy az sem jó válasz az esetlegesen megbetegedett embereknek, hogy menjen el a háziorvoshoz, mert nem mindenhol van. Meglátása szerint ezekre a folyamatokra évekkel ezelőtt fel kellett volna készülni, a forgatókönyvnek el kellett volna készülnie és évente gyakorolni azt - írta a portál.

mandiner.hu