2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

A kormány tovább szigorítja a bevándorlással és munkavállalással kapcsolatos szabályokat

Tovább szigorítja a kormány a bevándorlással és munkavállalással kapcsolatos szabályokat, ezért új törvényjavaslatot készít - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A tárca közleménye szerint a magyar munkaerő és a magyar lakosság védelme érdekében átfogó beavatkozásra van szükség a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi tartózkodását és foglalkoztatását érintően.

  • A kormány tovább szigorítja a bevándorlással és munkavállalással kapcsolatos szabályokat

"Miért propagálják önök közül többen is folyamatosan százezer számra vendégmunkások behozatalát Magyarországra, miért volna erre szükségünk?" - így fogalmazott múlt héten a miniszterelnök a parlamentben, miután több ellenzéki képviselő is szóvá tette a vendégmunkások alkalmazását hazánkban. Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon elsősorban a magyar munkaerőre számít a kormány.

A vendégmunkásokról szóló törvény november 1-én lépett volna hatályba, azt azonban most visszavonta a kormány, ugyanis egy új, az eredetinél szigorúbb változatot készítenek. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a magyar munkaerő és a magyar lakosság védelme érdekében átfogó beavatkozásra van szükség a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi tartózkodását és foglalkoztatását érintően.

Az új törvényjavaslat minden harmadik országból érkező számára egyértelművé fogja tenni, hogy Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen, feltételekkel, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni. Az üres álláshelyeket azonban elsősorban a magyar munkaerő-tartalék aktivizálásával, az álláskeresők és inaktívak bevonásával kell feltölteni - hívta fel a figyelmet a tárca.

A közlemény megjegyezi, hogy a nemzeti érdekek érvényesítése érdekében a teljes körű szabályozás megalkotásáig a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvényt nem alkalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!