2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Kormányinfó: Már év végén, de legkésőbb a jövő év elején lehet népszavazás a gyermekvédelemről

Már év végén, de legkésőbb a jövő év elején lehet népszavazás a gyermekvédelemről Már év végén, de legkésőbb január-február környékén lehet a népszavazás a gyerekvédelemről - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint minden jogorvoslati lehetőséget figyelembe vesznek, akkor ez az időpont lehet reális. A miniszter szerint a népszavazásra azért van szükség, mert Brüsszel újabb támadást indított Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt.

  • Kormányinfó: Már év végén, de legkésőbb a jövő év elején lehet népszavazás a gyermekvédelemről

Brüsszel megtámadta Magyarországot

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, hogy Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A helyreállítási alapban már megegyeztünk, de Brüsszel ezt újranyitotta - tette hozzá.

Az ügy maga a legfontosabb, az állam alkotmányos kötelezettsége, hogy a gyermekvédelmi feladatait ellássa. 

Ekkor lehet a népszavazás

A legdemokratikusabb eljárás a népszavazás - mondta a miniszter. 1989 óta fontos ügyekben a népszavazás rendíkvül fontos volt.

Legkésőbb idén év végén, vagy éppen az év elején meg lehet tartani a népszavazást

- mondta Gulyás. 

Előfinanszírozzák a helyreállítási alap forrásait

A kormány továbbra is tárgyal a bizottsággal a helyreállítási alapról. A helyreállítási alaphoz szükséges pénzeket a kormány ki fogja fizetni, előfinanszírozás lesz - mondta a miniszter. 

Fontos küzdelem

Gulyás kijelentette,

ha egy klub tagjai vagyunk, akkor jogunk van hozzászólni a közös ügyekhez.

A vita jelentősége egy olyan küzdelem, amiben meg kell jelennie a közép-európai kultúrának - tette hozzá. A két iránynak együtt kell működnie. 

15 embernél mutatták ki a delta variánst

Újabb 15 fő esetén igazolták a delta-variáns jelenlétét, és egy esetben pedig a gamma (brazil) variánst. Eddig 23 főnél mutatták ki a delta és két esetben a gamma variánst - mondta a miniszter.

Csak az oltás nyújt védettséget

- tette hozzá. Mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát. 

Emlékeztetett arra is, hogy augusztus elsejétől lehetővé tették a harmadik oltás felvételét is.

A kormányülésen nem volt téma a Pegasus-ügy

A rendőrség minden jogszerűen megtartott gyülekezésen a személyi biztonságot garantálja - mondta kérdésre Gulyás. A kormányülésen nem volt téma a Pegasus-ügy,

egy hisztérikus kampányról van szó

- tette hozzá. 

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!