2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Elfogadták az új kulturális törvényt

Elfogadta az új kulturális törvényt az Országgyűlés. A képviselők 115 igen, 53 nem és 3 tartózkodás mellett szavazták meg a színházak működését is érintő rendelkezést, amely állami, önkormányzati és közös fenntartású intézmények létrejöttét teszi lehetővé. A kormány azt követően döntött a magyar kulturális élet működésének szabályozásáról, hogy napvilágra került Gothár Péternek, a Katona József Színház rendezőjének szexuális zaklatási ügye.

  • Elfogadták az új kulturális törvényt

Az Országgyűlés továbbá újraszabályozta a társadalombiztosítási ellátások összes rendelkezését: jövő júliustól egységesen, 18 és fél százalékos lesz a járulékkulcs. Új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, az három hónap után nem veheti igénybe ingyen az egészségügyi szolgáltatásokat. Könnyített a parlament a gyerekek és a nehezen mozgó betegek e-receptjei kiváltásán is. 

„Az nem lehet, hogy míg Európában vezető helyen vagyunk a GDP-re és a lakosságra jutó színház-finanszírozás mennyiségében, addig az államnak ne legyen semmiféle joga, hogy kontrollt gyakoroljon, beleszólási joga legyen a színházaknak a működésébe. Lesznek olyan színházaink, amelyet az állam tart el, és lesznek olyan színházaink, amelyeket az önkormányzat önállóan működtet, és lesznek közös működtetésű színházak.”

- jegyezte meg Fekete Péter kulturális államtitkár.

Maszkokkal tiltakoztak ellenzéki képviselők a színháztörvény szavazásakor

Újabb botrányt okozott a parlamentben az ellenzék. A kulturális törvény szavazásakor a Párbeszédes, MSZP-s és DK-s képviselők tiltakozásul felálltak, és fekete maszkot tartottak az arcuk elé. Teljes sötétség az álarcos bálban így kommentálta a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán az ellenzéki akciót. 

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!