2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:50

Belföld

A kontinensnek vissza kell nyerni önvédelmi reflexeit + videó

80 éve állították fel a váci gettót. 1944. júniusában adták ki Vácon a gettósítási parancsot, és néhány nap alatt több ezer embert zsúfoltak össze a város hat utcája által határolt területen.

  • A kontinensnek vissza kell nyerni önvédelmi reflexeit + videó

Nyolcvan évvel ezelőtt, a már náci megszállás alatt álló Magyarországon, 1944. május 18-án rendelték el egy alispáni határozattal a Pest vármegyei városokban a gettók megalakítását. Vácon egy nap alatt jelölték ki azt a szűk területet, ahová 1500 zsidó származású polgárt zsúfoltak össze, majd május 22-én még 600 embert gyűjtöttek ide a város térségéből.

Imre Zsolt polgármesterjelölt, Vác (Fidesz-KDNP): "Emlékezzünk hát közösen, hogy soha ilyen sötét birodalmak ne épülhessenek újra. Az általuk képviselt hamis ideológiák ne tudjanak teret hódítani maguknak."

A jelenleg kormány tanult a történelemből, így ma a világ egyik legbiztonságosabb állama Magyarország- mondta a belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence, belügyminisztériumi államtitkár: "Mi minden idegengyűlölettel szemben, és minden magyar gyűlölettel szemben is nulla toleranciát hirdettünk, sem zsidókat, sem cigányokat, sem magyarokat, sem keresztényeket, senkit nem lehet gyűlölet tárgyává tenni Magyarországon, és az erőszakkal szemben is nulla toleranciát hirdettünk."

Rétvári Bence  hozzátette: "Európának vissza kell nyerni természetes veszélyérzetét, és akkor eredményesen meg tud küzdeni akár az illegális migráció által gerjesztett új típusú antiszemitizmussal, akár pedig a kontinensen jelen lévő háborús pszichózissal."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!