2020. május 24.,
vasárnap, Eszter, Eliza napja

A kiszivárgott DK-s hangfelvétel lavinát indított el Pécsett

Hír TV

2019. április 19., péntek 09:37

Önkormányzati képviselői mandátumáról való lemondásra szólította fel a DK pécsi elnökét Hoppál Péter. Gyurcsány Ferenc pártjának pécsi tagjai politikai szövetségeseikről és saját párttársaikról is minősíthetetlen módon nyilvánultak meg. Kunszt Márta a fideszes politikus beszéde előtt elhagyta a közgyűlés termét, később pedig újságíróknak azt mondta: nem nyilatkozik az ügyben.

Hétfőn került a Magyar Nemzet birtokába egy hangfelvétel, amin Gyurcsány Ferenc pártjának pécsi elnöke arról beszél: hiába fogott össze az ellenzék, a csoportosuláson belül rendszeresek a viták. A Demokratikus Koalíció helyi tagjai a politikai szövetségeseikről és saját párttársaikról is minősíthetetlen stílusban nyilvánultak meg ezen a taggyűlésen. A napilap rámutat, hogy a helyi szervezetnek egy olyan vállalkozó adott pénzt, aki tisztességtelen módon szerzett vagyont egyes párttagok pedig az ülésen az illetőt bűnözőnek nevezték.

Hoppál Péter, a Fidesz pécsi szervezetének elnöke megdöbbentőnek nevezte a hangfelvétel tartalmát és felszólította a DK-t, hogy rendezze az ellenzék kétes finanszírozásáról szóló híreket.

 
Kunszt Márta nem kívánt nyilatkozni az ügyben 
 

Kunszt Mária egyedül egy sajtóközleményt adott ki, amiben bizonyítékokat követelt Hoppál Pétertől. A pécsi DK vezetője azonban a közgyűlésben már nem hallgatta meg a kormánypárti politikus felszólalását.

Kunszt fontosabbnak tartotta a pécsi közgyűlés alatt a szocialista Gulyás Emillel folytatott megbeszélését.

Hoppál Péter eközben a pécsi közgyűlésen arról beszélt, hogy a hangfelvétel lavinát indított el a pécsi választópolgárok körében. A politikus a beszédének végén felszólította a pécsi Demokratikus Koalíció képviselőit, adják vissza mandátumukat.

Hír TV