2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A pécsi DK beismerte, hogy bűnözésből származó pénzek segítik a városi ellenzéket

Hoppál Péter, a Fidesz pécsi elnöke szerint a Demokratikus Koalíció (DK) pécsi elnöke, Kunszt Márta beismerte, hogy bűnözésből származó pénzek segítik a városi ellenzéket.

  • A pécsi DK beismerte, hogy bűnözésből származó pénzek segítik a városi ellenzéket

A térség fideszes országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Magyar Nemzet hétfőn számolt be Gyurcsány Ferenc pártjának pécsi taggyűléséről, amelyről - megfogalmazása szerint - megdöbbentő információk kerültek napvilágra.

A napilap birtokába került hangfelvételre hivatkozva Hoppál Péter beszámolt arról, hogy "a bevándorláspárti DK" pécsi tagjai politikai szövetségeseikről és saját párttársaikról is minősíthetetlen módon nyilvánultak meg.

A politikus közölte: a hangfelvétel szerint a DK által támogatott független pécsi polgármester-jelöltet, Péterffy Attilát becsvágytól fűtött embernek nevezték, "aki gyorsan akar előre menni". A szövetséges LMP-s képviselőt olyan "elvont emberként" írták le, aki "nem találja meg a folyósón a villanyt" - tette hozzá a fideszes politikus. Egyúttal kitért arra is, hogy a DK pécsi tagjai az októberi helyhatósági választásokon szintén szövetséges Momentummal és az MSZP-vel kapcsolatban is negatívan nyilvánultak meg. Még a szövetségeseiket illető megjegyzéseket is felülmúlják a pécsi DK saját működésével és kampányfinanszírozásával kapcsolatos kijelentéseik - hangsúlyozta Hoppál Péter arra utalva, hogy a Magyar Nemzet cikke szerint a helyi szervezetnek egy olyan vállalkozó adott pénzt, aki a napilap szerint "pirosozással" szerzett pénzt, egyes párttagok pedig az ülésen az illetőt bűnözőnek nevezték.

Hoppál Péter leszögezte: miután Kunszt Márta hétfőn televízió-nyilatkozatban elismerte, hogy a Magyar Nemzet cikkének alapjául szolgáló hangfelvétel hiteles, ezzel azt is beismerte, hogy bűnözésből származó pénzek segítik a pécsi ellenzéket.

Kunszt Mártához kérdést intézve a Fidesz pécsi elnöke azt tudakolta, hogy a tagtársai által bűnözőnek nevezett támogató miatt nevezhetőek-e a pécsi ellenzék résztvevői maffiapártoknak.

Hoppál Péter leszögezte: a szél által összefújt ellenzéki összefogás (.) hazudik a pécsieknek. A bevándorláspárti baloldal és a hozzájuk csapódott szövetséges pártok összefogása bábként tolja maga előtt Péterffy Attilát - jegyezte meg.

Az öt ellenzéki párt által támogatott jelölttől pedig azt tudakolta Hoppál Péter, hogy a pécsi DK-s kijelentések után is felvállalja-e velük az együttműködést.

 

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!