2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

A kiskunhalasi járványkórház felkészült a betegek érkezésére

Példa nélküli szigorú szabályokat vezettek be a kiskunhalasi mobil kórházban. Az Európában egyedölélló intézményt a Hír TV stábja az elsők között járhatta be teljes egészében. Forgatócsoportunk megnézhette az a különleges technikai rendszert amelynek köszönhetően a vírus semmilyen körülmények között nem tud kijutni az épületből.

  • A kiskunhalasi járványkórház felkészült a betegek érkezésére

Előzetes bejelentés nélkül tartott ellenőrzést a kiskunhalasi Semmelweis Kórházban Orbán Viktor csaknem két héttel ezelőtt. A miniszterelnök meghallgatta az intézményt vezető orvosok beszámolóját, majd megtekintette a 150 fő befogadására alkalmas mobil járványkórházat is.

A HírTV stábjának elsők között sikerült bejutnia az európai szinten egyedülálló létesítménybe. A betegeket teljesen steril körülmények várják ezért nagyon komoly szabályokat vezettek be.

Nemcsak a betegekre, hanem az egészségügyi stábra is vonatkozik a rendkívüli szabályozás. Amennyiben megérkezik az első koronavírus-pozitív beteg az intézménybe, onnantól kizárólag orvosok és ápolók tartózkodhatnak majd az épületben és ők is teljes védőfelszerelésben.

A létesítmény technikai hátterének köszönhetően a vírus sehogy sem tud kijutni.

„Valamennyi folyosón túlnyomás uralkodik, 12-szeres légcsere biztosítja ezt, és a szobában pedig alacsony nyomású részek lettek kialakítva, így minden nyitáskor a folyosókról a kórtermek felé áramlik a levegő. Ez egy teljesen egyenirányított rendszer, így a kórokozó még ilyen opcióval sem kerülhet ki a kórteremből"

- monda Ördögh Csaba, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosigazgatója. 

Kiskunhalason a mobil mellett a Semmelweis Kórházat is felkészítették, itt több mint 80 koronavírusos beteg fogadására képesek.

„Központi oxigénrendszer került kiépítésre itt a házban, áthoztuk a lélegeztető gépeket, kialakítottunk itt egy hatágyas intenzív osztályt, ami a kor legmagasabb igényeinek megfelelően el tudjuk látni a potenciálisan nagyon súlyos légzési elégtelen betegeket”

- fogalmazott a Semmelweis Kórház és Mobil Járványkórház megbízott osztályvezető főorvosa, Frei Norbert. 

Az osztályvezető főorvos hozzátette: a kórházban ettől függetlenül folyamatos az ellátás, műtőket és szülőszobát is kialakítottak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A béke a tét Brüsszelben

A béke a tét Brüsszelben

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke – mondta a Mgyar Nemzetnk Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!