2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

A keresztény vezetés lehetséges szerepeiről szól egy szerdán kezdődött magyarországi konferencia

A változó világban a keresztény vezetők előtt álló kihívásokról, a lehetséges sikeres modellekről esik szó azon a háromnapos nemzetközi tudományos konferencián, amely szerdán kezdődött a Károli Gáspár Református Egyetemen az üzleti, illetve az egyetemi szféra képviselőinek részvételével.

  • A keresztény vezetés lehetséges szerepeiről szól egy szerdán kezdődött magyarországi konferencia

 A tanácskozás etikai, történelmi, kulturális, politikai, szociálpszichológiai és teológiai szempontok figyelembe vételével járja körül a keresztény vezetés lehetséges szerepeit, példáit. Mint Trócsányi László kifejtette, az üzletember, az etikus üzletember és a keresztény üzletember között a személyes értékrendben van a legnagyobb különbség. Hozzátette: a keresztény üzletember nemcsak a munkavállalók jólétére, a környezetvédelemre és a társadalmi felelősségvállalásra figyel oda, hanem jótékonysági tevékenységek támogatására is, és üzleti döntéseit a keresztény etika vezérli.

A rektor példaként hozta fel az 1946-ban alapított amerikai Chick-fil-A gyorsétteremláncot, amely 1982-ben válságba került. A vezetőség ekkor megbeszélést tartott, amelynek második napján arra jutott, hogy a vállalat akkor maradhat talpon, ha a vallási tanításokat a vásárlók kiszolgálásába, valamint az alkalmazottak és a beszállítók viszonylatába is beépíti. Mint elhangzott, a cég Isten szolgálatával lett az Egyesült Államok egyik legkeresettebb vállalkozása.

Mészáros József, a Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Karának dékánja arról beszélt, hogy a 2012-ben indult Keresztény vezetői konferenciát (Christian Leadership Conference, CLC) immár hetedik alkalommal rendezik meg, és Budapestre negyven országból több mint nyolcvanan érkeztek. "A legtöbb vezetésről szóló tankönyv arról szól, hogy a sikeres menedzsmenthez jó adminisztrátornak kell lenni, és használnia kell az ismert menedzseri készségeket. Ezek mellett azonban a keresztény vezetőnek az integritás, a jövőkép, az empátia, a mentorálás, a közösségépítés és az imádság iránti elkötelezettséggel is rendelkeznie kell.

A keresztény vezetés kevésbé a tekintélyről szól, inkább a szeretetről, a szolgálatról és az alázatról" - emelte ki a dékán. Volker Kessler, az Unisa (Dél-Afrikai Egyetem) német teológiaprofesszora felidézte, hogy a kétévente megszervezésre kerülő CLC az észak-európai főiskolák hálózata, illetve az Unisa közötti hosszú távú partnerségből nőtte ki magát. Kitért arra, hogy az eddigi házigazdák között volt Norvégia, Dél-Afrika, Németország és Belgium.

Forrás: MTI

Fotó: portal.kre.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Ukrán szál is van a Donald Trump elleni második merényletkísérletben. jesztő kérdéseket vet fel az újabb merényletkísérlet. Erről is szó esett hétfő este, amikor Robert Wilkie, a Trump-adminisztráció korábbi veteránügyi minisztere volt a Napi aktuális vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!