2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A katonai középiskola növendékei átlagon felül teljesítettek

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei átlagon felül teljesítettek ebben a tanévben - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter pénteken az intézmény tanévzáróján arra utalva, hogy az országos kompetenciamérésben az országos átlag feletti eredményt értek el.

  • A katonai középiskola növendékei átlagon felül teljesítettek

Benkő Tibor szerint ez az eredmény büszkévé teheti az iskola növendékeit, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ez a büszkeség társuljon szerénységgel, mert "hosszú távon csak a szerény emberek tudnak boldogulni a világban".

A honvédelmi miniszter beszédében köszönetet mondott azért, amit a Kratochvil katonai középiskola az elmúlt években tett "a hazáért, a nemzetért, a fiatalok jövőjéért".

"Egy társadalom csakis akkor lehet erős, akkor lehet életképes, ha a társadalomban élő emberek ezt a hazát sajátjuknak tekintik, (...) és nem az az elsődleges gondolat, hogy mi az, amit nekünk ez a haza ad, hanem, hogy mi mit tudunk adni ezért a hazáért" - hangoztatta a miniszter.

Benkő Tibor jó döntésnek nevezte, hogy 2013-ban a Honvédelmi Minisztérium átvette a debreceni középiskola fenntartását, és az intézményben gondoskodnak arról, hogy az ott tanuló fiatalok "a haza iránti hűség, elkötelezettség, a példamutatás, a bajtársiasság, a szorgalom" terén járjanak az élen.

A honvédelmi miniszter elismerően szólt arról, hogy az intézmény végzőseinek mintegy fele katonai pályán folytatja "az életpályára való felkészülést". Ez szerinte nagy kihívást jelent, mert "nekünk csak a legjobb emberekre van szükségünk, olyan fiatalokra, akik (...) áldozatot tudnak hozni" a hivatásuk, a jövőjük érdekében.

Benkő Tibor ugyanakkor további tanulásra bíztatta azokat a fiatalokat is, aki nem katonai pályán folytatják az életüket, mert - hangsúlyozta -, a sikerhez, a boldoguláshoz egész életen át tartó tanulásra van szükség.

Berkecz Gábor iskolaigazgató tanévzáró beszédében a kétszáz növendéket nevelő katonai középiskola legfontosabb feladatának nevezte, hogy "jó embereket, jó katonákat adjanak a hazának".

Bejelentette: az idei tanévben három osztályban 54 növendék fejezte be sikeresen tanulmányait a Kratochvil Károly katonai középiskolában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!