2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Belföld

A jogállamiságról és a sajtószabadságról vitázott Cseh Katalin és Orbán Balázs

Jogállamiságról, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó EU-s pénzügyi csomagról, valamint a sajtószabadságról vitázott Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, és a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára. Orbán Balázs szerint az EP-ben ülő momentumos képviselőknek a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva kellene dolgozniuk, nem pedig ellenük.

  • A jogállamiságról és a sajtószabadságról vitázott Cseh Katalin és Orbán Balázs

A jogállamiságról, az európai uniós segélycsomagról, valamint a magyar sajtószabadságról is vitázott a Momentum EP-képviselője és a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára a Transparency International vitaestjén.

Cseh Katalin azt mondta: az EU-s forrásokat ott kell felhasználni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Orbán Balázs erre reagálva leszögezte: nem szabad elfelejteni, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó EU-s pénzügyi csomagban meghatározott hiteleket a tagállamoknak kell visszafizetniük, ami komoly terhet ró a következő generációra, ezért szükség van egy stratégiai tervre a pénz elköltését illetően.

A Momentum EP-képviselője a hazai jogállamiságot is bírálta. Cseh Katalin szerint azonban nemcsak a jogállamisággal, de a sajtószabadsággal is komoly problémák vannak Magyarországon. Ezt a vádat Orbán Balázs visszautasította.

A politikus a magyar közigazgatási intézmények vezetőinek pártatlanságáról szóló kritikára pedig úgy reagált: Magyarországon 30 éve demokrácia van, ezért semmi szükség visszahozni azt a kommunista tempót, hogy minden vezetőnek ideológiailag korrektnek kell lennie.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!