2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

A jobboldal lopta volna el Gyurcsány szakdolgozatát? + Videó

2012. április 10., kedd 17:09, frissítve: kedd 21:14

A jobboldal szervezett tolvajakciójának tartja Gyurcsány Ferenc szakdolgozatainak eltűnését a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Molnár Csaba szerint a dokumentumokat ellophatták a Pécsi Egyetemről. Úgy véli: annak felkutatása az oktatási intézmény feladata lenne, de az egyetem már korábban jelezte, hogy napokig keresték, ennek ellenére nem találják, holott azt biztosan nem selejtezték le. Gyurcsány Ferenc első szakdolgozatát a pécsi tanárképzőn írta, a másodikat pedig az egyetem közgazdasági karán.

„Semmi más nem történik, mint Schmitt Pál botrányáról a figyelemelterelés egyik oldalról, másik oldalról pedig egyfajta utólagos erkölcsi szoborépítés a lemondott volt köztársasági elnöknek. Egy pillanatig sem csodálkoznék, ismervén a magyar jobboldal módszereit, ha egy előre felépített történetről lenne szó, amiben a szakdolgozat eltulajdonítása is éppúgy beleférhet, mint ahogy az a rágalomhadjárat belefért, ami az elmúlt pár napban történt” – mondta el Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Gyurcsány Ferenc az origo.hu internetes portálnak azt ígérte: csütörtökig megpróbálja előkeríteni szakdolgozatait. A bukott miniszterelnök szerint nem az ő felelőssége a dokumentumok őrzése, hanem az egyetemé, arról pedig fogalma sincs, hogy rendben vannak-e a diplomamunkákban a hivatkozások és az idézőjelek.

A bukott miniszterelnök szakdolgozataival foglalkozik a kedd esti Lapzárta is.

Forrás: Hír TV