2019. október 18.,
péntek, Lukács napja

„A Jobbiknak keletkezése óta van egy antiszemita vonala”

Hír TV

2019. március 5., kedd 20:58, frissítve: kedd 21:20

Újabb videófelvételt talált az Origo Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik jelenlegi elnökhelyettesével-frakcióvezetőjével kapcsolatban. Erről is szó volt a Lapzártában.

„Teljesen érthetetlen számomra, ami a Jobbik körül zajlik, és a különféle nyilatkozatok, amit Jakab Péter is adott, egy húzásra kikerüli a konkrét kérdést, hogy mikor őt személyesen a párton belül valaki – fogalmazzunk úgy, hogy elég durván – megbántotta, gondolom én, ha a Jákobozást ennyire magára vette, akkor gondolom ez is bántotta őt, ennek ellenére úgy tűnik, hogy ezt megpróbálják minél inkább szőnyeg alá söpörni, gyakorlatilag teljesen azzal foglalkoznak, hogy valahogy a baloldallal megállapodjanak, itt csak a pozíciók megszerzéséről szól a küzdelem és ennek rendelik alá ezeket a most napvilágra került ügyeket” – jelentette ki Kovács András, az Origo újságírója.

„A Jobbiknak keletkezése óta van egy antiszemita vonala, ami hol erősebb, hol gyengébb. Ennek emlékezetes epizódja volt 2012-ben, amikor Gyöngyösi Márton ezt a bizonyos parlamenti beszédet elmondta, amiben felszólította, felkérte a parlamentet, hogy listázza az izraeli származású országgyűlési képviselőket, ami önmagában egy gyalázat. Minden hétre jut egy antiszemita tojás, amit a Jobbik egyik kakasa, vagy tyúkja tojt ki. Ez végtelenül ellenszenves és visszataszító. Két oldalról is, egyrészt ebben a pártban az a néppárti jelleg, amit Vona Gábor akart szorgalmazni, nem valósult meg, továbbra is ott vannak a pártban a szélsőségesek. De nem fogadható el az sem, hogy a Fidesz-média kijátssza ezeket a lapokat” – mondta stúdiónkban Szakonyi Péter a Napi szerkesztője.

A teljes adás: