2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Napirend előtti vita az Országgyűlésben

Az ellenzék folyamatos diktatúrázása csak politikai blöff - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben. Dömötör Csaba a DK-s Vadai Ágnes felszólalására reagált, aki szerint a különleges jogrend megszüntetésével örök felhatalmazást kap a kormány.

  • Napirend előtti vita az Országgyűlésben

 

A DK-s Vadai Ágnes szerint sem a hazai ellenzéknek, sem az európai politikusoknak nem kell bocsánatot kérniük.

A baloldal diktatúrázása, beleértve a Jobbikot is, politikai blöff - válaszolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Majd arról beszélt, hogy Vadai Ágnes felszólalása mintapéldája annak a politikának, amely zsigerből ellenez mindent, ami a kormánytól érkezik.

A DK-s országgyűlési képviselő felszólalásában azt mondta, hogy a kormány a különleges jogrend megszüntetésével örök időkre ad magának telj-hatalmat, ezért nem érdemel bocsánatkérést.

Dömötör Csaba ezzel kapcsolatban kiemelte: az, hogy az ellenzék most ezzel támadja a kormányt azt jelenti, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés.

A Jobbik mára egyenlő a széthullás szinonimájával

Napirend előtt felszólalásában Mellár Tamás (Párbeszéd) Ady Endre Ismeretlen Korvin-kódex margójára című művét idézve arról beszélt, hogy Magyarország 2010 óta a rengeteg uniós pénz segítségével felzárkózhatott volna Európához, megerősíthette volna a demokráciát és polgári osztályt. Szerinte a kormány mégis ennek ellenkezőjét tette, illiberális államot teremtett, kelet felé fordult, és „rázza az öklét” Európa ellen. – Kompország megint elindult kelet felé - idézte a képviselőt a Magyar Nemzet.

Tállai András válaszában jelezte, nem igazán érti, Mellár mit akart mondani, azt viszont biztosnak nevezte, hogy

az ellenzék teljesen másként ítéli meg az elmúlt tíz évet, mint a kormány, és nem becsüli meg azt, amit a magyar emberek, a társadalom felmutattak.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: noha 2010-ben súlyos gazdasági és társadalmi válság volt Magyarországon, 2013-ra már emelkedő pályára állt az ország, a munkanélküliek száma csökkent, míg a foglalkoztatás nőtt, de reálértéken nőttek a jövedelmek és a nyugdíjak is, az uniós pénzeket pedig sikeresen használtuk fel. – A számok cáfolják az ellenzék vádjait – jelentette ki Tállai.

Rétvári: A Jobbik a jelek szerint csatlakozott a baloldalhoz

Ander Balázs (Jobbik) arról beszélt, hogy a járvány előtt a „propaganda úthenger” sokat hivatkozott a tömeges migrációra, a nyugat európai no go zónákra, ám szerinte ezzel a kormány csak el akarta terelni a figyelmet arról, hogy mennyit lop. A politikus kifogásolta, hogy manapság viszont annak ellenére sincs szó a hazai no go zónákról, hogy nyilvánvalóan vannak olyan generációk óta a bűnözésre szakosodott családok, akik csak az erőszakot éltetik, és a gyengébbekre csak prédaként tekintenek. Ander szerint a hazai no go zónákba már nem mer bemenni a mentős, pedagógust pedig lasszóval sem lehet fogni. a pedagógust. – Mennyire gondolják komolyan, hogy probléma van? – kérdezte.

Rétvári Bence válaszában úgy vélekedett, hogy felszólalásával immár Ander is a Jobbikból való távozását készítheti elő, hiszen pártja régi kártyáját, a cigánykérdést játszotta ki.

Az Emmi parlamenti államtitkára arra figyelmeztetett: akárcsak a jogvédők, úgy Ander is tévesen, etnikai alapon közelít a kérdéshez, ami nem jelent megoldást, mivel az szociális alapú. – Magyar és cigány emberek között is van szegény – mondta Rétvári. Hangsúlyozta: a kormány éppen ennek felszámolása érdekében teremt munkahelyeket, támogatja a családokat, illetve radikálisan emelte a minimálbért. Az államtitkár kitért arra, hogy a Jobbik mára a széthullás szinonimája lett és a jelek szerint csatlakozott a baloldalhoz abban is, hogy álrettegésnek tartja a migrációt.

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy az elmúlt tíz évben 63 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, az iskolaőrség felállításától pedig az iskolai erőszak csökkenését várják.

A teljes cikk ITT érhető el.

Kapcsolódó tartalom:

Magyarország a gazdasági növekedés visszafogása nélkül válhat klímasemlegessé

Sneider: Besúgóhálózat működik a Jobbikban

Magyar Nemzet/MTI/Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!