2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

„A Hír TV újra a polgári oldalon”

Elégtételt érez a Fidesz frakcióvezetője, hogy a Hír TV visszatért a polgári értékekhez, mondta Magyarország élőben című műsorunkban Kocsis Máté. A politikus szerint ugyanis a csatorna a polgári oldalé volt, amit elloptak, de a szerdai menedzsmentváltással visszakerült. Az ellenzéki pártok a sajtószabadság megszűnéséről beszélnek.

  • „A Hír TV újra a polgári oldalon”

Szerdán váltotta le a Hír TV menedzsmentjét Nyerges Zsolt, a televízió új tulajdonosa, miután július elején megvásárolta korábbi üzlettársától a médiaportfólióját is tartalmazó üzleti érdekeltségeit. A médiumot a 2015 előtti vezetés irányítja. Szerdától megváltozott a Hír TV műsorrendje is.

A vezetőváltás miatt estére a Momentum szervezett tüntetést a Magyar Televízió volt székháza elé, a Szabadság térre. Használt tévéket fújtak le a „szabadság” felirattal.

A szocialisták szerint a Hír TV-nél történtek után szerdától megszűnt a sajtószabadság. „Egy sajtótermék tulajdonosa a médiáját befektetésnek tekinti és nem fegyvernek. Nem fegyvernek, egy nagyobb, korrupcióra épülő játszmában. Egyetlen egy újságíróval, egyetlenegy sajtómunkással sem szabadna megtörténnie annak, ami tegnap megtörtént. Félelemben és kiszolgáltatottságban nem lehet szabadon dolgozni, nem lehet értéket teremteni, nem lehet alkotni, és nem lehet szabadon tájékoztatni” – tette hozzá Őrsi Gergely, az MSZP fővárosi alelnöke.

A szocialistákkal egy a véleménye a Jobbiknak is. „Az egykori SZDSZ-es holdudvar által képviselt liberális véleményterror utódjaként most épül ki a fideszes véleményterror. Az SZDSZ legjobb tanítványa tehát maga Orbán Viktor. Aki szerint a média egyfajta kollektív tudatmódosító szer és így is próbálja használni” – nyilatkozta Hegedűs Lórántné, a párt alelnöke.

„Érdekes, hogy 2015-ben, amikor Simicska Lajos maga mondta el, hogy – azon a bizonyos februári napon –, hogy most bemegy a Hír Televízióba és kirúg mindenkit, akkor valahogy a kirúgott újságírókkal, vagy újságírók mellett nem volt szolidaritás” – reagált Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta, elégtételt érez, mert a Hír TV a polgári oldalé volt, amit elloptak tőlük.

„Arra is bíztatok minden kormánypárti politikust, országos politikust is, helyi politikust is, hogy térjenek vissza a Hír Televízió stúdiójába. Mondják el a saját választóiknak, saját politikai közösségünknek, amit gondolnak a világról. Vegyenek részt itt vitákon, és tegyenek meg mindet azért, hogy a Hír TV újra ne a politikai értelemben vett jobboldali, hanem a polgári elkötelezettségű, nemzeti gondolkodású nézőké lehessen” – tette hozzá Kocsis Máté.

A Hír TV szeptembertől új műsorokkal jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!