2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

A Hír TV nem forgatta ki Karácsony szavait

Bár azt állítja, kiforgattuk szavait, valójában nem zárta ki Karácsony Gergely, hogy vállalná egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését.

  • A Hír TV nem forgatta ki Karácsony szavait

Karácsony Gergely Zugló polgármestereként szállt ringbe az áprilisi választáson, ahol a szocialisták és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje volt. Az alkalmi összefogás alig ugrotta meg a 10 százalékos küszöböt, Karácsony pedig végül még a parlamentbe sem ült be, mandátumát átadta egy párbeszédes politikusnak. Zugló polgármestere a hétvégén nem zárta ki, hogy vállalná egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését

„Nem kaptam felkérést ennek a listának a vezetésére, és nem is tartom feltétlenül evidensnek, hogy ezt a listát nekem kelljen vezetni. De ha van egy olyan kampánystratégia, amit tudok segíteni, akkor azt megteszem, nagyon szívesen a lista elejéről vagy a hátuljáról is” – fogalmazott a Hír TV-nek.

Böcskei Balázs politológus szerint az ellenzék akkor jár a legjobban, ha külön listákat indít. A szakértő úgy véli, leginkább a szocialista párt van bajban a listavezető személyét tekintve.

Az azonban jól látszik, hogy az MSZP-n belül még zajlik egy vita, amit ugyan kevésbé látunk, de érezhető, hogy ki legyen az EP-választáson a listavezető, milyen szövetségi politikában indulnak, hiszen jelen állapotában a baloldal – a 2014-es eredményéhez képest – több mandátumra nagyon nem számíthat. Tehát akkor arról beszélünk, hogy kettő DK-és kettő MSZP-s mandátum… Sok dolog együttállása kell ahhoz, hogy ezek a mandátumok ne csökkenjenek, hanem inkább nőjenek” – fogalmazott a politológus.

Nem

Nem látja értelmét a közös listának a Lehet Más a politika sem. Vágó Gábor szerint az LMP a zöld párt meghatározó tagja, és nem is akarnak ezen változtatni. „Mi vagyunk Kelet-Közép-Európából a legerősebb zöld formáció, és valójában nincs értelme együtt indulni az összes többi ellenzéki párttal, hiszen tisztán listás szavazásról van szó. Másrészről az ideológiai arcélét mindegyik pártnak meg kell mutatnia, harmadrészt pedig az EP teljesen más logika alapján működik, mint a magyar parlament, ott nincsen kormánypárt és ellenzék, hanem egyes ügyekben való együttműködés a fontos” – mutatott rá Vágó Gábor.

Az egyfordulós, listás Európa parlamenti választásra várhatóan 2019 május 26-án kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!