2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A Hír TV nem forgatta ki Karácsony szavait

Bár azt állítja, kiforgattuk szavait, valójában nem zárta ki Karácsony Gergely, hogy vállalná egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését.

  • A Hír TV nem forgatta ki Karácsony szavait

Karácsony Gergely Zugló polgármestereként szállt ringbe az áprilisi választáson, ahol a szocialisták és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje volt. Az alkalmi összefogás alig ugrotta meg a 10 százalékos küszöböt, Karácsony pedig végül még a parlamentbe sem ült be, mandátumát átadta egy párbeszédes politikusnak. Zugló polgármestere a hétvégén nem zárta ki, hogy vállalná egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését

„Nem kaptam felkérést ennek a listának a vezetésére, és nem is tartom feltétlenül evidensnek, hogy ezt a listát nekem kelljen vezetni. De ha van egy olyan kampánystratégia, amit tudok segíteni, akkor azt megteszem, nagyon szívesen a lista elejéről vagy a hátuljáról is” – fogalmazott a Hír TV-nek.

Böcskei Balázs politológus szerint az ellenzék akkor jár a legjobban, ha külön listákat indít. A szakértő úgy véli, leginkább a szocialista párt van bajban a listavezető személyét tekintve.

Az azonban jól látszik, hogy az MSZP-n belül még zajlik egy vita, amit ugyan kevésbé látunk, de érezhető, hogy ki legyen az EP-választáson a listavezető, milyen szövetségi politikában indulnak, hiszen jelen állapotában a baloldal – a 2014-es eredményéhez képest – több mandátumra nagyon nem számíthat. Tehát akkor arról beszélünk, hogy kettő DK-és kettő MSZP-s mandátum… Sok dolog együttállása kell ahhoz, hogy ezek a mandátumok ne csökkenjenek, hanem inkább nőjenek” – fogalmazott a politológus.

Nem

Nem látja értelmét a közös listának a Lehet Más a politika sem. Vágó Gábor szerint az LMP a zöld párt meghatározó tagja, és nem is akarnak ezen változtatni. „Mi vagyunk Kelet-Közép-Európából a legerősebb zöld formáció, és valójában nincs értelme együtt indulni az összes többi ellenzéki párttal, hiszen tisztán listás szavazásról van szó. Másrészről az ideológiai arcélét mindegyik pártnak meg kell mutatnia, harmadrészt pedig az EP teljesen más logika alapján működik, mint a magyar parlament, ott nincsen kormánypárt és ellenzék, hanem egyes ügyekben való együttműködés a fontos” – mutatott rá Vágó Gábor.

Az egyfordulós, listás Európa parlamenti választásra várhatóan 2019 május 26-án kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!