2021. január 26.,
kedd, Vanda, Paula napja

A hezitáló pécsi vezetés miatt, majdnem tönkrementek az árusok

Hír TV

2020. december 4., péntek 21:53

Több, mint egy évre ki kellett volna költözniük a Pécsi Vásárcsarnok bérlőinek, mert a balliberális városvezetés hosszú ideig nem tudott más megoldást találni. Csaknem 10 ezer tiltakozó aláírás után mégis elkezdtek az illetékesekkel tárgyalni. A közgyűlés Fidesz-frakciója a kezdetektől azt a megoldást javasolta, amely végül eredményre vezetett.

Nem tudnak majd zökkenőmentesen átköltözni az új vásárcsarnokba a Pécsen az árusok - erről cikkeztek a helyi lapok még októberben is. Kiderült ugyanis hogy a város balliberális vezetése közel egy évig tartó döntésképtelensége miatt úgy kell elhagyniuk régi helyüket, hogy az új még nem készült el. Így gyakorlatilag árusító hely nélkül maradnak.

A Szakminisztérium , és a kivitelezői tárgyalások után kiderült fellélegezhetnek, minimum 2021 végéig mégis maradhatnak a régi helyszínen.

A közgyűlés Fidesz frakciója kezdetektől fogva azt mondta: kellő hozzáértéssel és megfelelő tárgyalási stratégiával el lehet érni, hogy a bérlőknek megmaradjon a munkája, különös tekintettel arra, hogy az idei nehéz gazdasági év volt.

A új csarnok mintegy 3 milliárd forintba kerül és várhatóan jövő év őszére készül el.

 

Hír TV