2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

A hezitáló pécsi vezetés miatt, majdnem tönkrementek az árusok

Több, mint egy évre ki kellett volna költözniük a Pécsi Vásárcsarnok bérlőinek, mert a balliberális városvezetés hosszú ideig nem tudott más megoldást találni. Csaknem 10 ezer tiltakozó aláírás után mégis elkezdtek az illetékesekkel tárgyalni. A közgyűlés Fidesz-frakciója a kezdetektől azt a megoldást javasolta, amely végül eredményre vezetett.

  • A hezitáló pécsi vezetés miatt, majdnem tönkrementek az árusok

Nem tudnak majd zökkenőmentesen átköltözni az új vásárcsarnokba a Pécsen az árusok - erről cikkeztek a helyi lapok még októberben is. Kiderült ugyanis hogy a város balliberális vezetése közel egy évig tartó döntésképtelensége miatt úgy kell elhagyniuk régi helyüket, hogy az új még nem készült el. Így gyakorlatilag árusító hely nélkül maradnak.

A Szakminisztérium , és a kivitelezői tárgyalások után kiderült fellélegezhetnek, minimum 2021 végéig mégis maradhatnak a régi helyszínen.

A közgyűlés Fidesz frakciója kezdetektől fogva azt mondta: kellő hozzáértéssel és megfelelő tárgyalási stratégiával el lehet érni, hogy a bérlőknek megmaradjon a munkája, különös tekintettel arra, hogy az idei nehéz gazdasági év volt.

A új csarnok mintegy 3 milliárd forintba kerül és várhatóan jövő év őszére készül el.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!