2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 03:00

Belföld

A hétvégén is zajlik az oltási kampány

Itthon a hétvégén is zajlik az oltási kampány. Szerdáig egy hét alatt akár 500 ezer vakcinát is beadhatnak, a háziorvosok az AstraZenecával, míg a kórházak a Pfizer és a Szputnyik vakcinával oltanak. A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője azt mondta, a legfontosabb az, hogy minél hamarabb beoltsák azokat a 60 év felettieket, akik regisztráltak.

  • A hétvégén is zajlik az oltási kampány

Csaknem másfél milliószor ismétlődött már ez a mozdulat. A hétvégén is teljes kapacitással folyatódik az oltási kampány. A háziorvosok az AstraZeneca készítményét használják.

Az operatív törzs azt kérte a háziorvosoktól, hogy a legidősebbeket vegyék előre a listákról.

Eközben a kórházi oltópontokon is zajlik az oltás. Ide azokat várják, akik értesítést kaptak, vagy akiket a háziorvosuk ide delegált. A szekszárdi megyei kórházban január óta összesen több mint 10 ezer adag vakcinát adtak be.

Ezen a héten, szerdától szerdáig összesen félmillió vakcina beadását tervezik országszerte.

Szerbiában is zajlik az oltási kampány. Csantavéren és Bajmokon azokat a falusiakat várták, akik nem tudnak eljutni a városba, köztük sok vajdasági magyart. Aki nem regisztrált korábban, a helyszínen is jelentkezhetett.

Bajmokon és a környékbeli kisebb településeken is a kínai vakcinát használják. Szerbiában egyébként már csaknem kétmillió vakcinát adtak be.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!