2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:25

Belföld

A hazai baloldalnak üzenhetett londoni látogatásával a Gyurcsány-féle árnyékkormány

Háborúpártiakkal találkoztak Dobrevék a brit fővárosban.

  • A hazai baloldalnak üzenhetett londoni látogatásával a Gyurcsány-féle árnyékkormány

– Mindkét tárgyaló fél a háború eszkalációját, tehát azt a furcsa, sajátos logikát támogatja, hogy a békéhez minél több ember halála árán lehet eljutni – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ elemzője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azzal kapcsolatban, hogy Dobrev Klára és árnyékkormánya a brit Munkáspárt árnyékkormányával kezdett kétoldalú tárgyalásokat Londonban. Zila János szerint útjukkal Dobrevék ugyanakkor a magyarországi baloldalnak tartottak erődemonstrációt.

– Nagy-Britanniában az árnyékkormány a politikai rendszer egyik régi, bevett, hivatalos eleme, amelyet az ellenzék legerősebb, legfontosabb pártja hoz létre egyfajta alternatívaként – mondta a lap megkeresésére Zila János. 

Az Alapjogokért Központ elemzője rámutatott: a magyar politikai és pátrendszernek ugyanakkor mindez nem része, így londoni látogatásukkal Dobrev Kláráék a hazai baloldalnak üzenik, hogy annak a Demokratikus Koalíció (DK) az uralkodó pártja, ahová továbbra is várják a többi, parlamenti küszöb megugrásával küszködő, vagy egyenesen élet-halál harcot vívó ellenzéki párt politikusait.

Az elemző felhívta a figyelmet arra is, hogy a látogatáson Vadai Ágnes, az árnyékkormány „hadügyminisztere” is részt vesz, aki korábban jelentős szerepet vállalt a Magyar Honvédség elsorvasztásában, eszközállományának lezüllesztésében. 

Vadai nem mellesleg pedig azzal a Chris Evanssal találkozik, aki a brit árnyékkormány hadiipari beszerzésekért felelős államtitkára, és aki nyíltan háborúpárti álláspontot képvisel.

– A brit politikus az orosz–ukrán háború egyéves évfordulóján a Twitter-oldalán azt írta, hogy a Munkáspárt egységesen azon nemzetközi erőfeszítések mögött áll, hogy Ukrajna megkapja a győzelemhez szükséges eszközöket, ami teljes mértékben rímel a magyar baloldal háborúpárti álláspontjával – mondta Zila János. Emlékeztetett: nemrég maga Gyurcsány Ferenc is úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy „Magyarországnak kötelessége lenne egyértelműen támogatni Ukrajna honvédő háborúját”, illetve „biztonsági és becsületbeli kötelesség Ukrajna támogatása”.

A teljes cikket IDE KATTINTVA tudja elolvasni.

Borítókép: Dobrev Kláráék Londonban, fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!