2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

A havazás miatt az átlagosnál többször riasztották a tűzoltókat

Hír TV

2021. január 14., csütörtök 21:45

Az átlagosnál valamivel többször riasztották a tűzoltókat a havazás miatt. Országszerte többfelé esett a hó, de jelentős fennakadást nem okozott. A Normafánál sokan szánkózással töltötték a napot.

A havas úton megcsúszott, majd az árokba csapódva felborult ez az autó a 470-es főúton, Békéscsaba közelében. A sofőrt a mentők kórházba szállították. A helyszínelés és a mentés idejére félpályás útzár volt érvényben.

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka és hajnalban országszerte többfelé havazott. A hóréteg vastagsága jellemzően csak a magasabban fekvő területeken haladta meg az 5-6 centimétert. A télies időjárás nagyobb fennakadást nem okozott, de a tűzoltókat az átlagosnál valamivel többször riasztották.

A fővárosban több buszjárat menetideje megnőtt a havazás miatt, a vasúti közlekedésben pedig a Kelenföld közelében meghibásodott váltófűtő berendezés jelentett problémát. Emiatt a Budapest-Százhalombatta vonalon nyolc vonat nem közlekedett a reggeli és délelőtti órákban.

A budapesti Normafánál napközben is megmaradt a hó, aminek sokan örültek.

A havas környezet sokakat vonzott a főváros legmagasabban fekvő területére. Voltak, akik kutyákkal sétáltak, mások pedig szánkóval csúsztak le a domboldalon.

A következő napokban is hideg, télies időjárásra kell készülni. Többfelé várható havazás és napközben is mínuszok lesznek.

 

Hír TV