2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A hatóság még most is üldözi az MTV-ostrom egykori résztvevőit

Míg a 2006-os őszi események miatt a főrendőrök biztosan megússzák felfüggesztett szabadságvesztéssel, addig a hatóság még most is üldözi az MTV-ostrom egykori résztvevőit. Nem kímélik a 2006-os rendőri razziákban összeverteket sem, de többük ellen is megszűnhet az ítélet a semmisségi törvény alapján.

Kiss Dániel 2006 szeptemberében részt vett az MTV székházának elfoglalásában. Kezdetben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal és garázdasággal gyanúsították, ma már azonban csak közérdekű üzem megzavarásáért áll bíróság előtt. Ügye elhúzódott, mivel a férfi 2008-ban Londonban vállalt munkát, és azóta is ott él. A bíróság, bár tisztában volt ügyvédjének elérhetőségével mégsem kereste, hanem idén augusztusban nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Dukán Dániel ellen, mert nem jelent megy egy tárgyaláson.

Kiss Dániel elmondta: előzetes letartóztatásba került Angliában. „Nyolc napot töltöttem összességében egy angliai börtönben. A rendőrök kivittek a Heathrow repülőtérre, kivittek egy repülőhöz, ott felvittek egészen a lépcső tetejéig, és ott várt rám már 3 magyar rendőrtiszt. Azokkal együtt szépen beültünk a repülőbe, és hazautaztunk Budapestre. Ott pedig szépen elvittek és beraktak a Gyorskocsi utcába. És akkor még a Gyorskocsi utcában is két éjszakát el kellett töltenem, és utána állhattam augusztus 18-án vasárnap délelőtt az ügyeletes bíró elé, aki mindössze arról döntött, hogy folytathatom-e az ügyben a védekezést továbbra is szabadlábon vagy nem. Végül úgy döntött, hogy folytathatom szabadlábon a védekezést, és elengedtek.”


Dukán Dániel az MTV-ostrom másnapján sérült meg, őt rendőrök verték félholtra. A bíróság mégis őt ítélte el. Első fokon két és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott, amit másodfokon felfüggesztettek. Őt az elsőfokú ítélet után ’56-os magyarok menekítették ki az Egyesült Államokba. „Miután ez az egész lezajlott, a tanulmányaim félbe is maradtak emiatt, engem ’56-os magyarok „kimenekítettek” az országból, félig-meddig. Egy évig az ő vendégszeretetüket élveztem Buffalóban” – mondta Dukán Dániel.

Dukán Dániel ellen semmi bizonyíték nem volt, csak a rendőrök hamis tanúvallomása alapján mondta ki bűnösnek a bíróság. A semmisségi törvény alapján az ellene hozott ítéletet meg kell semmisíteni.

A hamisan tanúskodó rendőrök és a Dukán Dánielt agyba-főbe verők REBISZ-esek is megúszták a felelősségre vonást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!