2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

A határ mellett is tüntettek a szocialisták

Hír TV

2018. december 17., hétfő 22:22, frissítve: hétfő 22:34

Ellenzéki pártok képviselői, és aktivisták lezárták a magyar-szlovák határ Szlovákiába menő oldalát. A polgári engedetlenségi akcióhoz több civil szervezet és szakszervezet is csatlakozott. A szervező Magyar Szocialista Párt alelnöke szerint a résztvevők így fejezik ki szolidaritásukat az országban több napja folyó tüntetéssorozattal. A kimenő határforgalmat körülbelül fél óráig korlátozták

Egymás mögött állnak az autók Bánrévén, a szlovák-magyar határ kilépő oldalán. Az utat ellenzéki pártok aktivistái zárták le. A polgári engedetlenség szervezője a közösségi oldalon élőben jelentkezett be. Üzenve ezzel honfitársainknak, hogy ahol jelen van a diktatúra, ott kötelesség az ellenállás.

Az MSZP alelnöke szerint az akció tiltakozás a Munka Törvénykönyvének módosítása ellen. Azt gondoljuk, hogy ez valóban egy rabszolgatörvény, és ez tűrhetetlen, de ettől már most úgy néz ki, hogy sokkal tovább mentünk. Mert az az eljárás, amit a közmédiánál csinálnak, az, hogy képviselőket letepernek a földre, az, hogy nem engedik be a rendőröket az ott lévő biztonsági emberek, azt gondoljuk, hogy ez már a diktatúra– mondta Komjáthi Imre.

A polgári engedetlenségi akcióhoz a Momentum, a Demokratikus Koalíció, az LMP és több szakszervezet is csatlakozott. Az aktivisták és a pártok képviselői az akció végén közösen énekeltél el a Himnuszt, majd elhagyták a helyszínt. A forgalomkorlátozás rövid ideig, körülbelül fél óráig tartott.