2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A harmadik gyermek után a teljes diákhitelt elengednék

Nemcsak az egyetemi jogviszony alatt, hanem a diplomázás után született gyermekek esetében is mentesülhetnének a szülők a diákhitel egy részének visszafizetése alól.

A népesedési munkacsoport javaslata alapján a gyermeket vállaló anyáknak és apáknak is kevesebbet kellene törleszteniük. Révész Máriusz a Hír TV-nek hozzátette, a kedvezmény összege a gyermekek számától függene. Az előterjesztésről októberben dönthet a parlament.

„Azt javasoljuk, hogy aki a Diákhitel 2-t felvette, az mentesüljön a visszafizetési kötelezettség 30 százaléka alól az első gyermek megszületése után. A következő 30 százalék alól mentesüljön a következő, második gyermeke megszületésekor, a harmadik gyermek megszületése után pedig a diákhitel-tartozás fennálló részét engedjük el neki. A Diákhitel 1 esetében a javaslatunk az volt – mivel ott nagyon különböző összegeket vettek fel a fiatalok –, hogy egy fix összegű elengedést határozzunk meg: 200-200 ezer forintot a gyermekek után” – nyilatkozta Révész Máriusz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!