2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

A gyártósor okozta a lisztériafertőzést

  • A gyártósor okozta a lisztériafertőzést

A gyártósor szennyezte be lisztériabaktériummal a bajai zöldségüzemből kikerülő termékeket – közölte Magyarország élőben című műsorunkban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszer és takarmánybiztonsági főigazgatója. Pleva György azt mondta, hogy emiatt valószínűleg az egész gyártósort cserélnie kell a cégnek. A fertőzésben Európa-szerte kilencen haltak meg, a visszahívások miatt több 10 milliárd forintos kár is érhette a vállalatot.

„Úgy tűnik, hogy a hőkezelés utáni fázisban történt az utószennyeződés, és mivel ezek a hűtőipari gépsorok egyes gyártókhoz kötődnek és általában komplex rendszert alkotnak, az egyes szakaszok nem cserélhetők önmagukban, hanem ilyenkor az egész gépsort kell kicserélni” – mondta Pleva György.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!