2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

A gödi baloldali belharc az országos választás előképét láttatja velünk

2020. augusztus 29., szombat 18:50

A gödi baloldali belharc az országos választás előképét láttatja velünk - így nyilatkozott Göd volt fideszes polgármestere, Informátor című műsorunknak. Markó József szerint a város működése gyakorlatilag leállt. Mint mondta: vagy eleve nem működhet ilyen formájú összefogás, mert ez nem alkalmas együttműködésre, vagy működhet, ha megfelelő ember koordinálja.

Augusztus elején elszabadultak az indulatok a gödi képviselő-testületi ülésen. A megjelent szavazópolgárok élesen kritizálták a baloldali belharcot. Az egész konfliktus onnan indult, hogy a közel 30 éves momentumos polgármestert számos kritika érte diktatórikus vezetési stílusa miatt. A helyi Fidesz már májusban aggályait fejezte ki nyílt levélben a városvezető intézkedéseivel kapcsolatban. Egy júliusi testületi ülésen Göd Gyurcsány-párti alpolgármesterénél annyira elszakadt a cérna, hogy trágár szavakkal támadta a polgármestert.

Balogh Csaba ezután kijelentette: nem tud együttműködni DK-s és LMP-s alpolgármestereivel. Válaszként az ellenzéki többségű testület felmentette a momentumos Baloghot. Innen egyik pillanatról a másikra országos botrány robbant ki.

Az ellenzéki belharc odáig fajult, hogy Göd három helyi DK-s politikusa felfüggesztette párttagságát. A döntést azzal indokolták: nem szeretnének a budapesti pártközpont utasításának eleget tenni.

A botrányos testületi ülésen Balogh Csaba momentumos polgármester a kialakult helyzet ellenére továbbra is ragaszkodik pozíciójához. A képviselőtestület végül újabb fegyelmi eljárást szavazott meg a polgármester ellen.

A városvezetővel az Informátor egyeztetett egy interjút, azonban Balogh Csaba nem jelent meg a megbeszélt időpontban. Szintén az utolsó pillanatban mondta le az előre leegyeztetett interjút Lőrincz László, Göd DK-s alpolgármestere is.

Fülöp Zoltán, Göd LMP-s alpolgármestere Informátor című műsorunknak elmondta: a kampányban még jó ötletnek tűnt az összefogás, hiszen akkor még nem volt előjele annak, hogy a momentumos polgármester diktatórikus vezetési stílusa miatt, képtelenség a közös munka.

Markó József Göd volt fideszes polgármestere arról beszélt, hogy gyakorlatilag a város működése leállt. Markó József szerint, ha nem működik egy ilyen összefogás, akkor a gödi helyzet az országos választás előképét láttatja velünk.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a kialakult helyzet már rég' nem a településről szól. Az alkotmányjogász hangsúlyozta: a gödi konfliktus az országos viszonyokat tükrözi, vagyis, ha az ellenzék kormányra kerülne, a belharcok miatt az ország megbénulásáról és ellehetetlenüléséről lehetne beszélni.

   Az Informátor teljes adása itt megtekinthető:

HírTV