2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 11:05

Belföld

A fővárosiak megkérdezése nélkül döntöttek Karácsonyék

A fővárosiak megkérdezése nélkül bővítettek parkolózónákat és emeltek a parkolási díjakon több kerületben is Karácsony Gergelyék - számol be erről a "Budapesti Srácok" című műsorunk. A stábnak nyilatkozó kormánypárti politikusok azzal egyetértettek, hogy forgalomszabályozásra szükség van, de nem úgy, ahogy azt a balliberális fővárosi vezetés teszi. Szerintük a parkolóhálózatot és a P+R rendszert kellene fejleszteni.

  • A fővárosiak megkérdezése nélkül döntöttek Karácsonyék

Parkoló autók az Örs vezér terén. Budapest egyik közlekedési csomópontja közelében bevásárlóközpont, egyetem és orvosi rendelő is van. Ezért itt évtizedek óta ingyen lehetett parkolni.

Zugló balliberális vezetése azonban ezt a környéket is díjkötelessé teszi: augusztus elsejétől csaknem 300 forintot kell majd fizetni egy órányi várakozásért. Karácsony Gergely utódja, Horváth Csaba azzal magyarázza a parkolási zóna bővítését, hogy így lesz hely a BKV buszainak.

A szocialista polgármester azonban egészen a Nagy Lajos Király útjától a Róna utcáig kitolta a zónahatárt, azaz annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, aki az Uzsoki Utcai Kórházba megy.

Horváth Csaba szerint a parkolási zóna bővítésén túl több új parkoló automatára is szükség lenne. A Fidesz szerint ez fölösleges pénzköltés.

A fővárosi közgyűlés nem csak Zuglóban, hanem még további három kerületben is emeli a parkolási díjakat. Eszerint a 2., a 12., és a 13. kerület egyes parkolási zónáiban, egy kategóriával feljebb ugranak a díj-tételek. Budapesten ötféle díjtétel létezik, egy kategóriányi ugrás pedig óránként csaknem 100 forint emelkedést jelent.

Ez már a második kerület, ahol a szocialista polgármester éppen azt mutogatja a térképen, hogy a szomszéd, harmadik kerületiek miatt kellett drasztikusan emelni a parkolási díjon.

A II. kerületi Fidesz szerint az autósok sarcolása helyett a parkolóhálózat és a P+R rendszer fejlesztéssel kellene segíteni az autósokat.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a parkolás, mint forgalomszabályozás fontos dolog lenne akkor, ha Karácsony és csapata jól csinálná.

Karácsony megválasztása után nem sokkal azt állította: a parkolóhelyek elveszik a helyet a zöld területektől, így azok helyére fákat ültetne, de erről senkivel sem egyeztetett és a fővárosiakat sem kérdezte meg ráadásul fákat sem ültettek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Nem támogatja korábbi ígérete ellenére a magyar baloldal az Európai Bizottság és Magyarország közötti megállapodást és továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapjja meg az uniós forrásokat - olvasható a Fidesz sajtóközleményében. Az ellenzék magyarellenes munkájáról Deutsch Tamás EP-képviselő nyilatkozott Híradónknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!