2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

A Főváros és a helyi baloldal beépítettné az óbudai Mocsárosdűlőt

Bár korábban változtatási tilalmat rendeltek el az óbudai Mocsárosdülő területére, ennek ellenére úgy tűnik a kerület baloldali vezetése és Karácsony Gergely beépítettné egy részét.

  • A Főváros és a helyi baloldal beépítettné az óbudai Mocsárosdűlőt

A fideszes polgármester-jelölt szerint: üzleti érdekek vezérlik ennek meg-valósításához őket.

A Mocsárosdűlő Óbuda nagy kiterjedésű területe, amelynek nagyobb része 1994 óta természetvédelmi besorolás alatt áll.

Ám a kerület baloldali városvezetése és a főváros arra készülhet, hogy a terület egy részét beépíthetővé tegye, miután Karácsony Gergely főpolgármester társadalmi vitára bocsátotta a főváros természetvédelmi kezelési tervét, ami részben a Mocsárosdűlőt is érintené.

A legújabb fejleményekre az óbudai Fidesz is reagált. A párt helyi frakcióvezetője Puskás Péter korábban levelében arra szólította fel Kiss László polgármestert és Karácsony Gergelyt, hogy a terület teljes egészét helyezzék védelem alá, hogy azt ne lehessen lakóparkkal beépíteni.

A lakópark már korábban is szóba került Mocsárosdűlőn. Néhány éve Anonymus hozott nyilvánosságra egy olyan hangfelvételt amelyen Barts Balázs, a Fővárosi Vagyonkezelő Központ igazgatója arról beszélt, hogy hogyan hasznosítanák a területet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!