2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A főváros beengedi a kerékpárosokat a kulisszák mögé

Együttműködési megállapodást írt alá a főváros és a Magyar Kerékpárosklub, a jövőben így nagyobb beleszólást kaphatnak a biciklisek a fővárosi fejlesztések előkészítésébe. Tarlós István azt mondta, cél a helyes egyensúly megtalálása, hogy az autósok, és a kerékpárosok is elégedettek legyenek.

  • A főváros beengedi a kerékpárosokat a kulisszák mögé

A néhány éve még elképzelhetetlennek tűnő megállapodásról a kerékpárosklub elnöke azt mondta, hogy a főváros ezzel beengedi a kerékpárosklubot, és a kerékpárosokat a hivatali kulisszák mögé, a főpolgármester pedig hozzátette, hogy a kerékpárosok joggal kérik, hogy hozzászólhassanak a főváros forgalomszervezéséhez.

„Most meg tudunk kötni két olyan megállapodást, az egyiket a Magyar Autóklubbal, a másikat pedig a kerékpárosokkal, ami kicsit megnyugtatja az autósokat, és egyben felemeli a kerékpárosokat. Ami utóbbi ellen nekem egyébként elvileg soha nem volt kifogásom, csak hát erről sokszor mondtak mást az embereknek, és a laikusok egy része persze, amit sokszor mondanak, és nem tudják ellenőrizni, az el is hiszi” – emelte ki Tarlós István.

A Magyar Kerékpárosklub elnöke azt mondta, fő céljuk, hogy 2030-ban az összes megtett út 10 százalék kerékpárral történjen a fővárosban, ez az arány jelenleg 2-3 százalék.

„Nagyon szeretnénk azt, hogyha egy teljesen szürke hétköznapi munka folyhatna ennek a megállapodásnak a védőernyője alatt, amiben az útfelújításokra rutinszerűen tudnák javaslatokat tenni, tehát amikor tudjuk, hogy milyen utakat újítanak fel, akkor tehetnénk javaslatokat arra, hogy melyiken mit gondolunk változtatni ahhoz, hogy kerékpárosbarát legyen” – magyarázta Kürti Gábor.

A kerékpáros fejlesztésekért felelős kormánybiztos azt ígérte, a következő években, főként uniós forrásból, közel 10 milliárd forint jut majd Budapesten kerékpáros fejlesztésekre. „A pénzek elköltésénél ki fogják kérni a kerékpárosklub véleményét is, hogy mire kerüljön ez a forrás felhasználásra. A terveket véleményezni fogják” – ígérte Révész Máriusz.

A megállapodás emellett szakmai támogatásra, és a tapasztalatok megosztására kötelezi a feleket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!