2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

Lemondott a bizottsági tagságáról Vagányi Eszter, aki úgy kapott százezreket a XVIII. kerületi adófizetők pénzéből, hogy közben Koppenhágában él és egyetlen ülésen sem vett részt. A baloldali többség azért sikeresen ellehetetlenítette az alapos vizsgálatot.

  • A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

A Mandinerhez eljutott dokumentumok azt bizonyították, hogy a Dániában tanuló nő úgy kapta meg havonta a minimálbér 50 százalékának megfelelő tiszteletdíját, hogy az Egészségügyi és Szociális Bizottság egyetlen ülésén sem vett részt.

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt, ám azon a Szaniszló Sándor DK-s polgármester által vezetett baloldali többség elutasította az ideiglenes vizsgálóbizottság felállítását.

Az ülés jegyzőkönyve alapján a képviselő-testület a hat fideszes képviselő igenje mellett 13 tartózkodással nem fogadta el Tóth Kálmán és Szarvas Attila előterjesztését. Előbbi szerint azért lett volna indokolt a bizottság, hogy megvizsgálhassák, hogyan történhettek meg olyan kifizetések, amelyek mögött nem volt semmiféle valós teljesítés, és miként lehetséges, hogy valaki munka nélkül kapott fizetést az önkormányzattól.

Korábban Papp Tibor, a kormánypárti frakció helyi szóvivője úgy fogalmazott, Szaniszló Sándor a kerületi adófizetők pénzéből támogatja politikai kitartottjait.

Kőrös Péter MSZP-s alpolgármester kissé gúnyosan arra kérdezett rá, hány hiányzás után igényelnének vizsgálóbizottságot a fideszes képviselők, és Tóth Kálmán nem járt sikerrel, amikor megpróbálta elmagyarázni, hogy nem a darabszám a lényeg, hanem a tendencia:

Vagányi Eszter egyetlen ülésen sem vett részt, és nem akkor mondott le, amikor Koppenhágába költözött, hanem a botrány kirobbanása után.

Forrás: Mandiner 

Fotó: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!