2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

A Fidesz-frakció közleménye

Reagálás Harangozó Tamás MSZP-s politikus közleményére.

  • A Fidesz-frakció közleménye

Harangozó Tamásnak, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagjának, az MSZP frakcióvezető-helyettesének úgy látszik, elemi ismeretei sincsenek a parlament működéséről, illetve a házszabályról. Ha lennének, tudná, hogyan lehet kezdeményezni a bizottság összehívását. Az ülésszakok között az országgyűlési bizottságok - az eseti és vizsgálóbizottságokat kivéve - akkor tartanak ülést, ha azt a Házbizottság, a házelnök vagy a bizottság tagjainak legalább egyötöde írásban kéri. Ez a Házszabály 108. szakasz (3) bekezdésében található.

Felhívom a figyelmét, hogy a házszabályban nem szerepel a sajtó útján való üzengetés, mint lehetőség. Tény, hogy eddig semmilyen szabályszerű kérelem nem érkezett a bizottsághoz. Azonban ellenzéki ügyetlenkedés ide vagy oda, az Amerikai Egyesült Államok és Irán közötti konfliktusról, valamint a magyar katonák helyzetéről való tájékozódást rendkívül fontosnak tartom. Emiatt holnap reggel 8 órára a Honvédelmi Minisztériumban kezdeményeztem egy találkozót Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a bizottság tagjai között, ahol az üggyel kapcsolatos kérdéseinket feltehetjük a miniszternek. Remélem, ön is el tud jönni.

Kósa Lajos, a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!