2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A demokratikus döntések értelme kérdőjeleződött meg

  • A demokratikus döntések értelme kérdőjeleződött meg

Antidemokratikusnak tartja az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottság (LIBE) döntését a kancelláriaminiszter. Gulyás Gergely erről a parlament külügyi bizottságának ülése után beszélt a Hír TV-nek. A Miniszterelnökség vezetője kérdésünkre azt mondta: ezt a javaslatot egyszer már leszavazták, így komoly kérdéseket vet fel, hogy most újra napirendre vették és meg is szavazták.

„Mi egy mélyen antidemokratikus eljárásnak tartjuk azt, hogy egyszer egy ügyben állás foglal az Európai Parlament a migránsvízumokkal szemben, majd ezt követően, miután a jelenlegi liberális elitnek nem tetszik az a döntés, amelyet az Európai Parlament meghozott, néhány héten belül látszatváltoztatásokkal újabb szavazást akarnak kierőszakolni. Ez a demokratikus döntések értelmét kérdőjelezik meg” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Migránsok tömegét akarják ráereszteni Európára a migránsvízummal – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs a LIBE bizottságról megjegyezte, a demokrácia alapvető szabályait is figyelmen kívül hagyják annak érdekében, hogy elérjék céljaikat. Hozzátette: mennie kell a bevándorláspárti brüsszeli elitnek, mert veszélyezteti az Európai Uniót, a tömeges migrációt pedig el kell utasítani.

„Gazdasági bevándorlók milliós tömegeit utaztatnák be az Európai Unió területére gyakorlatilag bármiféle előzetes és érdemi vizsgálat nélkül. És azt is világosan látni kell, hogy ezeket az embereket, akik egyszer már megérkeznek az unióba, az életbe nem lehet innen visszaküldeni, hiszen ezt mutatják az elmúlt évek tapasztalatai. Bármilyen illegális bevándorló, gazdasági migráns gyakorlatilag itt marad az EU-ban és nem tudják a hazájukba visszaküldeni ezeket az embereket. Összességében elmondható tehát, hogy a brüsszeli bevándorláspárti elitnek mennie kell” – fejtette ki Hidvéghi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!