2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

A családokat és az időseket is segítik

Egész évben szinte napi rendszerességgel járják a tanya-gondnokok a külterületeket, hogy segítsenek a mindennapi munkában a kisgyermekes családoknak és az időseknek. A Csongrád megyei Sándor-falván kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül élőkre.

Kiss Lászlóné majdnem minden nap járja Sándorfalva külterületét, és amiben csak tud, segít az ott élőknek. „Egész évben szinte napi rendszerességgel kijárunk az idősekhez, bevásárolunk, gyógyszert íratunk, orvoshoz visszük, ha kell, a ház körüli munkában segítünk, ha kell, a jószágokat etetjük meg. Hát így az ünnepek tájékán pedig megpróbálunk egy kis életet vinni, vagy egy kis szeretetet, pluszszeretetet vinni az életükbe. Bevisszük ünnepségekre, hogy ha van kedvük hozzá, és így próbáljuk az ünnepet egy picit szebbé tenni” – mondta a Sándorfalvi Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény tanyagondnoka.

Az idősek a ház körüli, fizikai munkákban szorulnak leginkább segítségre, amit már nem tudnak egyedül elvégezni: „Tüzelőbehordásban, bevásárlásban. Az ebédet hordják, mindent. Mert minekünk másunk nincsen, csak a tanyagondnok segít, meg a szomszédok” – fejtette ki Szél Istvánné.

A Sándorfalvi Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény minden karácsonykor ünnepséget is tart az Idősek Klubjában, ahová behozzák a külterületen élőket is.

„Az Idősek Klubja egy nagyon-nagyon jól működő kis közösség, ahol nagyon odafigyelnek egymás gondjára-bajára. A karácsonyi ünnepséggel hagyományosan mindig az a célunk, hogy kicsit összekovácsoljuk ezt az egyébként is jól működő közösséget, és közösen próbáljuk átélni a karácsony melegét, a szeretetet. Akinek nincs családja, aki magányos, az valamilyen módon így is tudjon ünnepelni” – mondta Vári Istvánné intézményvezető.

Az idősek énekléssel és versmondással készülnek egymásnak. „Mikor van ez a karácsonyi ünnep, akkor eljövünk, hogy mégis egy kicsit… Mint idősebbek, ugye, már nehezebben barátkozunk, meg egyebek. Itt legalább van egy kis összejövetel, velünk egyidősek, jobban megértik a problémát. Kicsit elbeszélgetünk, és hát ez egy karácsonyi emlék minden évben” – nyilatkozta Tóth Lászlóné.

Sándorfalva külterületén több mint hétszázan élnek tanyákon. A gondnoki szolgálat munkatársai karácsonykor sem pihennek, az idősekre és az egyedül élőkre az ünnepek alatt is kiemelt figyelmet fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!