2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

A biztonság miatt lezárják a Lánchíd északi oldalát a gyalogosok előtt, Karácsony értetlenkedik

Karácsony Gergely nehezményezte, hogy az átjáró egyik járdáját egy időre lezárták a gyalogosok elől.

  • A biztonság miatt lezárják a Lánchíd északi oldalát a gyalogosok előtt, Karácsony értetlenkedik

Május óta tudja a főváros vezetése, hogy milyen előkészületek lesznek a Lánchídon a nemzeti ünnep miatt - így reagált Kovács Zoltán a főpolgármester kirohanására. Karácsony Gergely azt nehezményezte, hogy az átjáró egyik járdáját egy időre lezárták a gyalogosok elől. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt mondta: semmi szokatlan nem történt az eddigi évekhez képest.

"A kormány őrző-védő vállalkozója ma lezárta a Lánchíd mindkét járdáját, hosszú ideig súlyosan balesetveszélyes helyzetek sorát előidézve" - ezzel támadja a főpolgármester a kormányt.

Karácsony Gergely szerint az eljárás botrányos, elfogadhatatlan és felháborító. Hozzátette azt is: nem érti miért kell hat nappal az ünnep előtt ekkora felfordulást előidézni. Ne a budapestiek és a Budapestre látogatók kárára készüljenek augusztus 20-ára! - jegyezte meg a politikus. Csakhogy a lezárásra azért volt szükség, mert a főpolgármester által a pár napja teátrálisan átadott Lánchídon fényfestéshez használt lámpákat helyeztek el.

Budapest első embere ráadásul úgy támadja a nemzeti ünnepet, hogy néhány hete még arra szólított fel a kormányt, ne helyezze politikai viták kereszttüzébe a Lánchidat.

Az ügy érdekessége, hogy a főpolgármester, miután a taxiknak, a kerékpárosoknak és a BKK járatoknak visszaadta a Lánchidat, a gyalogosokat még hetekig nem engedte fel éppen biztonsági szempontokra hivatkozva.

A biztosítási tervnek megfelelően történnek a munkálatok a világörökségi területeken - tette hozzá Kovács Zoltán. Megjegyezte: a Lánchídra egyébként pirotechnikai eszközöket nem helyeznek el.

Borítókép: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!