2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

A bérletár-mérséklésnek az embereket kell szolgálnia

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult az egyik szakszervezet a fővárosi bérletárak csökkentése miatt. Olcsóbb bérlet csak magánszemélyeknek jár, a számlára vett bérletért továbbra is a tavalyi, magasabb összeget kérik el a pénztárban. A Fővárosi Közgyűlésben többségben lévő kormánypártok szerint a tarifák mérséklésének nem a cégeket, hanem az embereket kell szolgálnia.

Januártól tíz százalékkal csökkentek a bérletárak, egy felnőtt bérlet 9500 forintba, a diákbérlet pedig 3450 forintba kerül. Egy kétgyermekes család havi megtakarítása 2800 forint. Az olcsóbb bérlet csak magánszemélyeknek jár. Ha a dolgozó utazási költségét a cég állja, a bérletért a tavalyi, tehát a magasabb árat kérik el a jegypénztárban. A megkülönböztetés miatt a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult.

– Mi azt szeretnénk, ha az Egyenlő Bánásmód Hatóság megállapítaná ezt a tényt, és ebből adódóan akkor azt szeretnénk, hogy a cégek, akik megvásárolják, ugyanazon az áron jussanak hozzá, mint azok a magánszemélyek, akik saját adózott fizetésükből fizetik az éves bérletet – mondta a Hír TV-nek Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

A bérletek árának csökkentését a tavalyi árbevétel-növekedésből fedezi a Budapesti Közlekedési Központ – mondta a kormánypártok fővárosi frakcióvezető-helyettese, aki egyben a rezsicsökkentésért felelős fideszes munkacsoport vezetője. „A BKK-nak, a BKV-nak és a Fővárosi Közgyűlésnek nem feladata az, hogy cégeket támogasson, viszont feladata a budapestieknek a tömegközlekedés lehetőségét elősegíteni, és mi ezzel szerettünk volna nekik segíteni – közölte Németh Szilárd. – Azt szeretnénk elérni, hogy az emberek bérletet vásároljanak. Tehát még további csökkenés várható, de ez kizárólag a bérleteket fogja érinteni” – tette hozzá a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport vezetője.

Pécsett, ahol kisgyermekes bérletet vezettek be 2014-től, a teljes árú bérlet 6700 forintba, a kisgyermekes bérlet 3300 forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!