2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A benzinkutak és nagyáruházak csábítják a trafikosokat

Mégis lehet majd a benzinkutakon és a hipermarketekben cigarettát vásárolni július 1-jétől. A töltőállomások és a nagyáruházak hirdetésekben csábítják magukhoz a koncessziós joggal rendelkező trafikosokat. Az új elárusítóhelyeket az üzletek raktárában vagy a parkolókban állíthatják fel.

A Tesco áruházakban most még a pénztárnál és a vevősor mellett elhelyezett dohányboltban is lehet cigarettát venni. A július 1-jén életbe lépő új szabályozás után már csak kívülről, külön bejárattal megközelíthető trafikokban lehet cigarettát árusítani.

„Miután júliustól csak koncesszióval rendelkező bérlők forgalmazhatnak dohánytermékeket, keressük velük az együttműködést” – közölte Varró Balázs, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője.

A Tesco hirdetésekben is toborozza a dohánypályázat nyerteseit. A Hír TV úgy tudja, a trafikok egy részét a nagyáruházak parkolójában alakítanák ki.

„Az önmagáért beszél, hogy az ország legnagyobb áruházaként hetente 3,5 millió vásárlót szolgálunk ki, ez egy trafikkoncesszióval rendelkező bérlőnek is vonzó lehet – mondta Varró Balázs. Vannak már jelentkezők, és folyamatban vannak a tárgylások.”

És folyamatban vannak a tárgyalások a CBA és a koncesszióval rendelkező vállalkozók között is. „Franchise-rendszerünkhöz tartozó kis- és közepes vállalkozások 3300 értékesítési ponton árusíthattak dohányterméket – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója. – A koncessziós pályázatok kihirdetése után látjuk, ez a szám 200 alá csökkent, ez komoly veszteséget jelent a számunkra.”

Azt még nem tudni, hány CBA áruházban lehet majd dohányterméket vásárolni. „Előfordulhat úgy, hogy egy üzletben kialakítunk egy olyan elzárt területet, amely dohánytermék értékesítésére szolgál, de előfordulhat az is, hogy egy raktárterület elkülönítésével, lezárásával valósítjuk meg azt, hogy e termékeket a továbbiakban is árusítani tudjuk” – közölte Fodor Attila.

A töltőállomások is toboroznak

Ragaszkodnának a cigarettához a töltőállomások is. A Shell és a Mol is toborozza az árusítási engedéllyel rendelkezőket. A tervek szerint a benzinkúton vagy közvetlenül az épületek mellett alakítanának ki trafikokat.

„Műszakilag, technikailag, biztonságilag megoldható, hogy a dohánybolt a benzinkút mellett vagy a benzinkút belső terében legyen – közölte Szollár Domokos, a Mol kommunikációs igazgatója. – Erre vannak is megoldásaink. Ez egyébként a fő érv a trafikosokkal szemben, ezzel próbáljuk csábítani őket: gyertek hozzánk, itt jól ki lehet alakítani, nagy forgalmú helyen lehet dohányboltot kiépíteni.”

A tervek szerint a jövőben a Magyar Posta is árulhatna cigarettát azokon a településeken, ahol senki sem pályázott trafikkoncesszióra. Itt a a mobilpostához hasonlóan mobiltrafikból lehetne dohányárut vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!