2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A baloldaltól csak kamuvideókra futja - Reagálás Arató Gergely (DK) közleményére

A DK továbbra is orbáni teljhatalomról és a nácizmusra utaló felhatalmazási törvényről beszél.

  • A baloldaltól csak kamuvideókra futja - Reagálás Arató Gergely (DK) közleményére

A Fidesz közleményben reagált arra, hogy Arató Gergely, a DK politikusa pártja álláspontját ismertetve azt közölte, már életbe is lépett a miniszterelnök teljhatalmát biztosító második felhatalmazási törvény, így szerintük Orbán Viktor hazudott.

A miniszterelnök azt ígérte, hogy visszaadja a járványban magához vett teljhatalmát, ez azonban csak látszólag történt meg, a Fidesz ugyanis közben benyújtotta, majd megszavazta a második felhatalmazási törvényt. Ezt egészségügyi válsághelyzetnek nevezték el, ma pedig a kormány élt is vele, a Magyar Közlönyben ki is hirdették ennek a bevezetését. Orbán Viktor tehát egyetlen napra sem maradt teljhatalom nélkül – állítja Arató Gergely.

Az ellenzék és sajtója kommunikációjában hónapok óta felhatalmazási törvénynek nevezi a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvényt. Ugyanakkor, a valódi felhatalmazási törvényt azért hívják így, mert 1933-ban Adolf Hitler ezt a jogszabályt kezdeményezte a Reichstag tagjainál teljhatalmának kiépítésére.

Gyurcsányék továbbra is támadják a védelmi intézkedéseket és folytatják a hazugságok gyártását

- hívta fel rá a figyelmet a Fidesz. 

Korábban a sikeres védekezést megalapozó koronavírus-törvényt és a különleges jogrendet támadták, most pedig a járványügyi készültség elrendelését támadják, holott a járványnak nincs vége, Európa több országában súlyos még a helyzet és a fertőzés itthon is még bárhol felütheti a fejét. A baloldalra az egész védekezés alatt nem lehetett számítani, a baloldaltól csak kamuvideókra futja

- olvasható a párt csütörtöki közleményében.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Plusz-mínusz: Az ellenzék nem szavazta meg a járványügyi költségvetésről szóló törvényt

Kocsis Máté: Az ellenzék nemet mondott a mindennapokat, az életet segítő intézkedésekre

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!