2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

A baloldalra nézve nyugtalanítónak kell, hogy legyen

A Fidesz a legnépszerűbb párt a fiatalok körében, a 18 és 25 év közöttiek 36 százaléka támogatja a kormánypártot. Dobogós még a Jobbik és a Momentum 11 illetve 10 százalékos eredménnyel.

  • A baloldalra nézve nyugtalanítónak kell, hogy legyen

Fidesz, Jobbik, Momentum, vagyis az a három politikai formáció, amelyik egyáltalán számottevő támogatottságot tud felmutatni a fiatalok körében, az mind inkább a jobboldalhoz köthető, de semmiképpen sem nevezhetők baloldalinak, tehát a magyar baloldal egészére nézve – a Medián közvélemény-kutatása – elég nyugtalanítónak kell, hogy legyen, vélekedett Kósa András, a Névszava újságírója, hozzátéve: mivel az elmúlt években a Fidesz szavazótábora is átalakult, így, ha ő fideszes vezető lenne, erre a tendenciára is figyelne.

Bálint Botond, a Pesti Srácok lapszerkesztője még tragikusabbnak látja az ellenzékre nézve a számokat, mert azt mutatják, hogy ahhoz képest, hogy milyen hihetetlen nyomás van arra, hogy ne legyél konzervatív, ne legyél jobboldali, ne legyél keresztény, ne legyél vallásos, ne valljál tradicionális értékeket, ne kötőd erőteljesen a nemzetedhez, ehhez képest majdnem a 40 százaléka a fiatalságnak pártszimpátiájában is kifejezi, hogy ezek az értékek számára fontosak.

További részletek a Lapzártában:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!