2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A baloldal kampányát segítő egyik cég is Vig Mór cégtemetőjébe volt beágyazva + videó

Vig Mór cégtemetőként működő szolgáltatójához tartozott a Gyurcsány Ferenc bizalmasának számító Desewffy Tibor cége, amelyik feltehetően a baloldal 2022-es kampányát volt hivatott segíteni.

  • A baloldal kampányát segítő egyik cég is Vig Mór cégtemetőjébe volt beágyazva + videó

A számlagyáras ügyvédként elhíresült Vig Mórhoz köthető, cégtemetőként is működő szolgáltatóban süllyesztették el a baloldal 2022-es választási koalícióját segítő egyik vállalkozást. A szóban forgó gazdasági társaság a Webpredict Kft., amelynek tulajdonosa és ügyvezetője Dessewffy Tibor, aki Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasa - írja a Magyar Nemzet.

A Webpredict sajtóinformációk szerint a mesterséges intelligencia eszköztárával segítette volna az egyesült baloldali ellenzék kampányát. 

A társaság bejegyzése, működése és a megszűnés dátuma szintén azt erősítik, hogy a cég egyfajta választási projekt volt: 2021 augusztusában jött létre a Webpredict, 2022-ben, a voksolás évében volt a legnagyobb bevétele és 2023 májusára végelszámolás alá került. Dessewffynek van egy ugyanilyen nevű bejegyzett cége az észtországi Tallinban, a Webpredict OÜ, amely továbbra is működik. A magyarországi Webpredict három év alatt összesen 408 millió forintért értékesítette szolgáltatásait, azonban mindössze 16 millió forintnyi adózott eredményt sikerült elérniük az Opten cégadatbázisa szerint - derül ki a lap cikkéből.

Dessewffynek nem ez az egyetlen vállalkozása, amely megfordult a Vig Mórhoz köthető, cégtemetőként is működő szolgáltatónál: a Datalyze Research Kft. szintén a II. kerületi Keleti Károly utca 48-ban székel. A vállalkozás az Észtországban bejegyzett DatAdat-cégcsoport leányvállalata volt az alapításakor, amelynek tulajdonosi körében Dessewffyn kívül megtalálható Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, Szigetvári Viktor és Molnár István ügyvéd. 

Az üggyel kapcsolatban Zila Jánost, az Alapjogokért Központ elemzőjét kérdeztük:

Nyitókép: Magyar Nemzet - Gyurcsány Ferenc és Dessewffy Tibor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!