2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

A baloldal a gyermekesektől venne el, és a migránsokat támogatná

A Fidesz szerint míg a baloldal a gyermekesektől venne el, és a migránsokat támogatná, addig a kormány Magyarország jövőjét a magyar családokra alapozva képzeli el.

  • A baloldal a gyermekesektől venne el, és a migránsokat támogatná

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a héten indult, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció egyértelműen képviseli a Fidesz és a KDNP álláspontját a családok és Magyarország jövőjéről.

A kormánypártok egyetértenek a nemzeti konzultáció kérdéseivel, úgy gondolják, hogy a gyermekes családokra és nem a bevándorlókra kell alapozni Magyarország jövőjét - hangsúlyozta. Hozzátette: ez a téma nem csupán az európai, hanem a magyar belpolitikai életben is törésvonalat hozott létre, megosztja a politikát.

A fideszes képviselő felidézte, hogy Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt a gyermekes családokat sújtották a legnagyobb megszorításokkal. Radikálisan csökkentették a családtámogatásokat, elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, gyermekes szülők százezrei váltak munkanélkülivé, folyamatosan emelték az adókat és a megélhetés költségeit - sorolta Czunyiné Bertalan Judit.

Kitért arra is, hogy ellenzékben ugyanezt folytatják, soha nem lehetett rájuk számítani akkor, amikor a családok támogatását, segítését célzó intézkedéseket kellett elfogadni. Nem támogatták a családi adórendszer és otthonteremtés bevezetését, a családi adókedvezmények növelését, ahogy az adócsökkentéseket, a hároméves gyes visszaállítását, és a gyed extra bevezetését sem - emlékeztetett a kormánypárti képviselő, aki szerint amikor a bevándorlásról van szó, a baloldal elsőként „ugrik", s ha brüsszeli és Soros-féle bevándorláspárti javaslatokat kell támogatni, akkor az élvonalban vannak. 

A Fidesz-KDNP változatlanul a magyar családok pártján áll, sokkal inkább a magyar családokra alapoz, mint a bevándorlásra - összegezte a kormánypártok álláspontját Czunyiné Bertalan Judit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elbaltázott beruházások a fővárosban

Elbaltázott beruházások a fővárosban

Karácsony Gergely, Budapest jelenlegi vezető a korábbi vezetés által megtervezett beruházások jó részét nem tudta vagy akarta tető alá hozni csaknem öt év alatt - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!