2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A 1353-as szám tárcsázása nagy segítség a nehéz helyzetben lévőknek

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet „Adventi Szeretet Éhség” nevet viselő adomány-gyűjtése. A 23. alkalommal megrendezett kampánnyal rászoruló családokon segít a szervezet. A 1353-as szám tárcsázásával 250 forinttal segíthet bárki a nehéz helyzetben lévőkön. A szervezet tegnap eljuttatta adomány-csomagját az első családnak is.

  • A 1353-as szám tárcsázása nagy segítség a nehéz helyzetben lévőknek

Adventi gyertyagyújtással kezdődött az adománygyűjtő Szeretet.Éhség kampány. Az ökumenikus Segélyszervezet adventi akcióját Kovács Kokó István és Lévai Anikó jószolgálati nagykövetek nyitották meg.

„Nagyon sok olyan reménytelen élethelyzetben lévő emberrel találkoztam, akiknek különböző segítségre volt szükség. Volt, amikor élelmiszerrel, volt, amikor a lakhatást kellett megoldani, vagy pedig olyan esélyt kellett neki adni az újrakezdésre, amit mi a segélyszervezet munkatársaival, akik szakképzetten, nagy-nagy empátiával tudnak közelíteni egy ember felé, meg tudtunk a kellő időben tenni. Nem kell mindig nagy segítségre gondolni, mert ha jó időben egy szakszerű segítség, vagy szeretettel teli segítség érkezik, az nagyon sokat jelenthet az embereknek” – jelentette ki Lévai Anikó jószolgálati nagykövet.

Nagy szükség van a segítségre, az adományvonal felhívásával pedig nem csak a rászorulókat lehet támogatni, hanem az ember saját lelkét is bearanyozhatja- mondta Kovács Kokó István.

„Nem csak a közvetlen környezetünkben élőkről, a családtagjainkról kell gondoskodnunk, hanem, aki megteheti és szerencsére vagyunk sokan az országban, azoknak egy picit talán tágabbra kell nyitniuk a szívüket és a szemüket és egy picit talán nem csak a kis közösségben gondolkodva, hanem akár globálisan az egész országban gondolkodva, vagy akár az egész világban gondolkodva kell a segítő szándékot megnyilvánítani” – így Kovács Kokó István jószolgálati nagykövet.

Lehel László, a segélyszervezet igazgatója azt mondta, évről évre egyre többen adakoznak karácsony környékén. „Ez a tábor, ez a közösség az egyre inkább bővül, erősödik és ez egy nagyszerű üzenet, mert azt látjuk, azt tapasztaljuk, hogy az emberek lelkileg is felkészültek arra, hogy részt vegyenek, és azt szeretnék, ha a segítségnyújtás valamilyen szervezett formában történne és mi ezt a garanciát adjuk, mint segélyszervezet, hogy biztosan, átgondoltan és jól szervezetten történik a segítségnyújtás” – hangsúlyozta.

A szervezet eljuttatta adománycsomagját az első rászoruló családnak is. Annamáriáék heten élnek a háztartásban és nagy segítséget jelent a tartós élelmiszer és ruhaadomány. „Gyesből élünk ugye, párom dolgozik ugye, sok a rezsink ugye, a fa tüzelés ugye, sok minden. Segítség ez nagyon is” – mondta az asszony.

Az Ökumenikus Segélyszervezet tavaly 200 millió forintot gyűjtött össze adventi akciójával.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!