2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

85 ezer Pfizer-vakcina érkezhet a héten

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján elhangzott, hogy az elmúlt hétvégén 1532 személlyel szemben kellett intézkedni a kijárási tilalom megszegése miatt. Müller Cecília pedig felhívta arra a figyelmet, hogy a héten 85 ezer Pfizer-vakcina érkezhet hazánkba.

  • 85 ezer Pfizer-vakcina érkezhet a héten

1124-gyel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 54 beteg

Gál Kristóf alezredes beszámolt arról, hogy vasárnap délben Budapesten, a Hősök terén magánszemélyek gyűlést szerveztek, a rendőrök a résztvevőket figyelmeztették, míg a gyűlés szervezőivel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, két résztvevő pedig maszkhasználat elmulasztása miatt helyszíni bírságot kapott, további négy személyt - szintén a maszkhasználat elmulasztása miatt - feljelentettek.

Ami hétvége rendőri intézkedéseit illeti, az elmúlt 72 órában maszkhasználat elmulasztása miatt országszerte 607 személlyek kellett intézkedni, amióta a rendelet hatályba lépett ezen intézkedések száma 22 550-re nőtt. 

523-an közterületen, 20-an tömegközlekedési eszközön és egyéb, zárt helyen 64-en szegték meg a maszkviselési kötelezettséget. 

Az elmúlt hétvégén 1532 személlyel szemben kellett intézkedni a kijárási tilalom megszegése miatt, egy emberrel szemben azért mert nem tartotta be a kutyasétáltalás 500 méteres körzetére vonatkozó szabályt - mondta el Gál Kristóf.

A hatósági házi karantén betartását vasárnap 8105 alkalommal ellenőrizték a rendőrök. Ma összesen 13 810 ember járványügyi megfigyelése van hatályban, közülük 1698-an használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobil alkalmazást - zárta szavait az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Müller Cecília: Nagy munkát végeztek az oltócsoportok

Müller Cecília országos tisztifőorvos azzal kezdte hétfői tájékoztatótáját, hogy az elmúlt napon 1124 fővel emelkedett a pozitív fertőzöttek száma Magyarországon. Majd hangsúlyozta, hogy bizonyos vonatkozásokban csökkenést mutatnak a járványügyi adatok: mind az újonnan fertőzöttek, mind az aktív fertőzöttek száma is csökken. A tájékoztatón elhangzott, hogy annak a több mint 91 ezer aktív fertőzöttnek a jelentős része otthonában tartózkodik, mivel enyhén zajlik náluk a betegség, ugyanakkor még 3682 fő kórházi ápolásra szorul, közülük 273-an vannak lélegeztetőgépen.

Az országos tisztifőorvos kitért arra is, hogy az elmúlt 24 órában 54 személy elhunyt, ők mindannyian rendelkeztek valamilyen alapbetegséggel. a legfiatalabb áldozat 46, a legidősebb pedig 96 éves volt.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy az oltás folyamatosan zajlik, majd rámutatott arra, hogy az operatív törzs oltási munkacsoportja pontosan megtervezte az oltási menetet. A tájékoztatón kiderült, hogy az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása gyakorlatilag a végére ért. De aki még nem kapta meg a vakcinát, tudja még pótolni.

Az országos tisztifőorvos azt is elmondta, hogy az oltócsoportok nagy munkát végeztek, az elmúlt négy napban beoltották az idősotthonban lakókat és a bentlakásos szociális intézményekben lakókat. Több mint 72 ezer személy kapta meg a vakcinát - tette hozzá. A héten pedig beoltják a harmadik kört is, a 80 évnél idősebbeket. Azonban át kellett dolgozni az e heti oltási tervet, mivel 18 ezer Moderna-vakcina beérkezésére számítottak, de kevesebb mint 11 ezer érkezett. Mindezek ellenére kezdődik el a harmadik kör - hangsúlyozta.

Az oltóanyagokról Müller Cecília elmondta, az AstraZeneca is engedélyt kapott, és a kormány egymillió főre elegendő orosz, és két és félmillió főre elegendő kínai vakcinát szerzett be. Majd kiemelte, hogy a héten 85 ezer Pfizer-vakcina érkezhet, és még Moderna-vakcinát is várnak.

 

Hír TV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!